(2511) Kořeněné bramborové krokety

vařené brambory
sůl
strouhanka
chilli paprička
koriandr/petrželka
nať z jarní cibulky

Dvě větší nebo 3 menší vařené brambory najemno nastrouháme. Osolíme, přidáme malou hrst jemné strouhanky, půlku sekané chilli papričky, pár lístků čerstvého koriandru a trochu nasekané zelené natě jarní cibulky. Uděláme kuličky o průměru asi 4 cm, obalíme v trojobalu a zvolna smažíme na přepuštěném másle. Z této dávky je 8 kroket. Jsou dobré samotné jen tak s dipem, nebo jako příloha k masu.

Recept poslala Jana: „Zkoušela jsem je poprvé, jsou moc dobré. Kdo nemá rád koriandr, může dát třeba petrželku.“

Příspěvek byl publikován v rubrice Bezmasá jídla. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

14 komentářů: (2511) Kořeněné bramborové krokety

  1. BOYE napsal:

    Óch, ách! Jednak je to krásný (taky vidíte obrázek kytek na louce?) a jednak je to z brambor a křupavý! Já bych si to dalaaaa! Hned! Hodně! Teď!
    … Hm, ale protože jsem v haranténě (harant má covida), tak nějak nemůžu jít koupit brambory. Tak holt bude rejže a na tyhle malebný kulatosti se budu ještě dva dny jen těšit.

  2. jarybarka napsal:

    Naprosto souhlasím s Boye!Kytky na louce.Krása.
    K takovým kroketám mi určitě maso chybět nebude.

  3. Macůrková Jana napsal:

    Bramborové krokety dělám často, ale bez koření a používám je jako přílohu místo hranolků. To koření raději nepřehýním, moje ledvony to nemají rády.

  4. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Tak, vařím brambory, zítra budou ….. s petrtelkou, červenou paprikou (ne chilli) a jarní cibulkou. K nim hodím opečeného pstruha jen na másle se solí a kmínem, zítra si jedeme pro čerstvě uloveného 😋😋😋😋

  5. a.rena napsal:

    A to já můžu. S tím pstruhem to bude, Úsměvko, vynikající. Přávidím a přeju zítra dobrou chuť.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..