vařené brambory
sůl
strouhanka
chilli paprička
koriandr/petrželka
nať z jarní cibulky
Dvě větší nebo 3 menší vařené brambory najemno nastrouháme. Osolíme, přidáme malou hrst jemné strouhanky, půlku sekané chilli papričky, pár lístků čerstvého koriandru a trochu nasekané zelené natě jarní cibulky. Uděláme kuličky o průměru asi 4 cm, obalíme v trojobalu a zvolna smažíme na přepuštěném másle. Z této dávky je 8 kroket. Jsou dobré samotné jen tak s dipem, nebo jako příloha k masu.
Recept poslala Jana: „Zkoušela jsem je poprvé, jsou moc dobré. Kdo nemá rád koriandr, může dát třeba petrželku.“
Óch, ách! Jednak je to krásný (taky vidíte obrázek kytek na louce?) a jednak je to z brambor a křupavý! Já bych si to dalaaaa! Hned! Hodně! Teď!
… Hm, ale protože jsem v haranténě (harant má covida), tak nějak nemůžu jít koupit brambory. Tak holt bude rejže a na tyhle malebný kulatosti se budu ještě dva dny jen těšit.
Já jsem snad jediná , kdo krokety nemusí . Ale tys mě , Jani , hodně hodně zviklala . Tyto musí byt prostě dobré.
Bojínky dceři držím palce a ať je z toho rychle venku 🙏🐞🍀
jediná nejsi, já to smažený nemusim….
Naprosto souhlasím s Boye!Kytky na louce.Krása.
K takovým kroketám mi určitě maso chybět nebude.
ale vypadaj velice hezky a jedle…jako kytky, to má Boyka pravdu….
Bramborové krokety dělám často, ale bez koření a používám je jako přílohu místo hranolků. To koření raději nepřehýním, moje ledvony to nemají rády.
myslíš, že by ledvinám vadila třeba pažitka nebo petrtelka a trocha drcených sušených rajčat? Když teda ne chilli?
S petrtelkou to nebude mít chybu. Maso netřeba, taková zasykanka s česnekem bude stačit!
Mám sestru s transplantovanou ledvinou. Už ji bohužel zase odešla. Musí si dávat velký pozor na bílkoviny. Může bůček, na rohlík marmeládu. Nesmí maso. Solit minimálně. Omezit draslík, fosfor. Tu dietu ji nezávidím. Řízek miluje, jednou do roka, na narozeniny se na to vykasle. A denní snídaně? Optimálně rohlík s marmeládou. To bych nedala. O natove petrželí nikdy nemluvila. Ale nežijí s ní, vím jen to, co říká.
Tak, vařím brambory, zítra budou ….. s petrtelkou, červenou paprikou (ne chilli) a jarní cibulkou. K nim hodím opečeného pstruha jen na másle se solí a kmínem, zítra si jedeme pro čerstvě uloveného 😋😋😋😋
Určitě Tě budu brzy následovat. Jen nevím, jestli s masem, nebo jen zeleninou (oběd nebo večeře?), ale rozhodně to bude prudce jedlé. Prostě další výborný tip co z brambor 😍😋😷
Jsou vynikající …. jen jsem zazdila focení, tož příště
A to já můžu. S tím pstruhem to bude, Úsměvko, vynikající. Přávidím a přeju zítra dobrou chuť.
Děkujeme, máme to za sebou, jen to focení jsem zazdila, jak píšu výš