Vše co dala zahrádka:
1 lilek, 4 papriky, kedluben, rajčátka, cuketa, brambory, jablíčko, cibule, grilovací koření, olej
Všechno nakrájíme na plátky silné asi 1 cm. Postupně a střídavě napichujeme jednotlivé kousky na špičaté špejle nebo grilovací jehly, potřeme směsí oleje a koření (koření podle chuti, já použila oblíbené grilovací). Poskládáme do pekáče na pečící papír nebo na gril a pečeme až je všechno měkké (nejdéle trvají brambory, ty kontrolujeme).
Podáváme podle chuti jen tak nebo s majolkou, kečupem, hořčicí nebo česnekovým jogurtem.
Autorka toho, co bylo k dnešního obědu: Jana Macůrková
Tak jsi mi ušetřila práci. U nás budou zítra, chtěla jsem je nafotit a poslat :-).
Někdy je omáčím v kořeněným těstíčku a smažím. K tomu čatní, nebo chilli omáčku. To raději v zimě.
Ale tenhle letní model mám stejně radši a k němu brkaši.