porce kachny
půlka zelí (může být i pekingské)
několik listů kapusty
1 cibule
lžíce medu (velká)
lžíce oleje
lžička soli
lžička celého kmínu
2 dcl vody
Kachnu (asi nejlepší jsou kachní prsa) na povrchu nakrojíme, aby pustila většinu tuku.
Zelí a kapustu nakrájíme, stejně tak cibuli.Smícháme se solí, olejem, kmínem a velkou lžicí medu a nasypeme do remosky.
Navrch položíme porce kachny, které posolíme a lehce pokmínujeme. Podlijeme 2 dl vody a pečeme 1,5 hodin až je kachna měkká.
Podáváme s houskovým nebo bramborovým knedlíkem.
Pekla Jana Macůrková
Mohu se zeptat,proč ta kapusta?Je to chuťově lepší?Díky…
Řekla bych, že jo, každopádně je jiná, maso není mastné, což třeba vadí Vlastíkovi, ale takhle si ji dal a prohlásil, že to zelí je vynikající a to je od něj nevídané. (tedy od Vlastíka, ne od toho zelí).
Budu vyobcovaná, když tu kaplustu vynechám?
A děje se něco? Dnes trvá satrašně dlouho se přihlásit..
Já přišla teď a nemám problém, ale blblo mi to v noci, když jsem zadávala. Asi mmozemšťani pochytali ty bity ve vzduchu a museli je prozkoumat. Ale vážně, ono záleží na tom, kolik lidí je momentálně připojených.
Prima, na chatě jinak, než v remosce nepečeme.
Opožděně, ale přeci: Všechno nejlepší k svátku Tvému lepšímu já!
Jako dělávám občas maso na zelí, ale zelí je kysané a maso jsou kuřstehna. A to je výborné, k tomu brknedl. Jo, hlavně tam dám téměř půl kostky másla, aby to bylo výborné. Přidávám koření, i když, kachna potřebuje jen sůl a kmín, to je pravda. Okozí ne, to je i přes tekutinu ze zelí vysušené. Ale v remosce jsem nedělala, tak nemohu soudit.