Můj skromný panelák se zabydluje a plní.
Přízemí obsadilo sádlo, svíčková, vločková polévka, hrachovka a zelené fazolky na kyselo.
V 1.patře řádí hrachovka a hrachová kaše společně s fazolovým gulášem a osamoceným vývarem z divočáka.
2. patro si rezervoval divoch největší. Chilli guláš s papričky, kterou jsem krájel v rukavicích a lžíce se mi při ochutnávání zkroutila. K němu se tulí čočka, společně se znojemskou a poletuje kolem nich španělský ptáček.
3.patro je vysloveně domácí, sousedské. Bramboračka a buřtguláš jsou bezproblémové partaje.
4.patro si skromně obsadila čočková polévka a segedýn.
A v podkroví je na svůj výstup nachystána pikantní omáčka na špagety.
Z Ledečka všechny zdraví Petr Zeman
A jen poznámka ode mě: a co suterén?
V suterénu bydlí pivo, sedmej schod, ne? 🙂
No, jo, na to jsem zapomněla, vždyť je to chlap.
🤣
OK . To uvaříš, Petře , kotel 😁 ( nebo větší hrnec než pro jednoho ) a zbytek dáš do sklenic a zavaříš? Zajímalo by mě tedy , jak dlouho vaříš , kde skladuješ ( vypadá to na lednici ) a jakou tomu dáváš trvanlivost ?
Díky
Od Petra vím: trvanlivost do sežpapání. A vaří vždycky víc, co nesní hned, zavaří na horší časy.
No já mám taky : guláš , vývary , Halaszle a dršťkovou . Vařím hodinu pod vodou a dám do ledničky . Co nejrychleji se snažím předat dále . Prostě jsem chtěla vědět , jak to dělá Petr . Jeho způsob , jeho recept .
Tak tomu říkám : být piřpaven na horší časy! Teď jenom jak pozná, že už nastaly?