1 květák
pohanka podle chuti (autorka dala 1/3 pytlíku – uvařit podle návodu na sáčku)
1 mrkev
5 vajec
hrst kukuřičné strouhanky
200g uzeného masa (krkna) na kostičky
strouhaný sýr (stačí hrst)
sůl
petrželová nať
Květák uvaříme na skus v osolené vodě i s mrkví, trochu nasekáme na menší kusy a vmícháme ostatní ingredience. Pokud je nutné zahustíme kukuřičnou strouhankou.
Urovnáme do pekáčku nebo remosky a posypeme strouhaným sýrem.
Pečeme do růžova.
Poslala Jarybarka
Technický dotaz na autorku – ta pohanka se předem nevaří?
Omlouvám se.Vaří podle návodu na pytlíku.
Teda , Evi , ty jsi kreativní . To je určitě tvůj vlastní recept . A na mě smutně kouká pohanka : pořád mě jen hrstkuješ do polívek …
ty neděláš Kontrabáš? a zrovna Tobě by Věrko moc chutnal….
Ne, to jsem nikdy nevařila . Dobrý tip pro mě , to máš recht
Jo Věrko uhádla.Měla jsem doma pohanku a květák. A mám ráda zapékaný. Květák jsem nechala na kousky.Nechtěla jsem aby to bylo jako prejt…I když přidat česnek majoránku …s tou pohankou by ta struktura byla…
Tedy květák už jsem dělala na ledasjaký způsob, ale zkombinovat s pohankou by mne fakt nenapadlo. Evi, to je na 🥇. Jak začne ta pravá květáková sezona, určitě prubnu. I když v této kombinaci by se určitě dal udělat i dovozový 🤔. Květák můžemena kdejaký způsob😋😎