Bramborová kaše
bylinky
– oregano, petrželka,
citronový tymián
nasekaná sušená zelenina
1 celé vejce
hrubá mouka
šunka
cibulka
máslo
Recept poslala Jana a píše k němu:
Zbylo mi dost bramborové kaše a tak jsem zkusila experimentovat. Přidala jsem jedno celé vajíčko a hrubé mouky tolik, aby s těstem šlo pracovat. Přidala nasekané bylinky (trochu petrželky, malou větvičku citronového tymiánu a pár lístků oregana) a trochu nasekané sušené zeleniny (Lidl). Do placiček jsem zabalila nasekanou šunku a trochu smažené cibulky. Zlehka jsem obalila v hrubé mouce a osmažila na přepuštěném másle.
A jen poznámka: původní kaše byla spíš hustší díky náloži másla a tím, že byla z lednice ztuhlá, do ní nepřišlo moc mouky. Kupodivu jsou moc dobré.
Jakýpak kupidivu? Mmmoc dobrý to je – sice dělám, ale Tys to vylepšila, jak bývá Tvým zvykem. Dát do toho zezleninu mě nenapadlo – Ty prostě vylšepšíš všechno, i voda z kohoutku u Tebe bude chutnat líp!👍
možná,až mi zbyde brkaše…jinak musím dělat placky jako takové…a tyhle jsou o level vejš…tak je časem prubnu…
Ukládám. Už nemám staré brambory.Z nových kaše nejde.Respektive jde ale není to ono.
Jani ty to zkrátka umíš.
Vypadá to moc dobře, bohužel nemám zbylou br kaši. Až bude, prubnu.
U nás se tomuhle říkalo opečánky. Jinak zbytky brkaše zpracovávám i jako falešný škubánek. Trochu mouky, proprcovat, oopéct a buď jen tak nebo posypat mákem.
Brkaše s přidanou hodnotou projde hravě i u nás. Jen musím v poledne navařit dvojitou porci kaše, anžto u nás prostě nezbývá. 😋😎
U nás je to taky tak. Ale už jsem něco podobného dělala. A je to vynikající. Jana to jako vždy doře vytunila.
Vypadá to nádherně a hlavně jedle, určo prubnu … jen mám problém, kaši dělám na jídlo, u nás nezbývá, ale zkusím. Díky, to bude dobré i na cesty zastudena, což?
Bude to určitě moc dobré, ale u nás nikdy bramborová kaše nezbyde, i kdybych ji udělala kotel. Klidně ji jíme i druhý den, jen přidám trochu mléka, když je třeba. Ale tyto placky bych ráda vyzkoušela. 🙂
Zrovna jsem dělala ve středu ,v podstatě podobně,jen z polohrubou moukou,kousek buřta a bylinek,mňam,mňam…