(2629) Placky z bramborové kaše

Bramborová kaše
bylinky
– oregano, petrželka,
citronový tymián
nasekaná sušená zelenina
1 celé vejce
hrubá mouka
šunka
cibulka
máslo
Recept poslala Jana a píše k němu:

Zbylo mi dost bramborové kaše a tak jsem zkusila experimentovat. Přidala jsem jedno celé vajíčko a hrubé mouky tolik, aby s těstem šlo pracovat. Přidala nasekané bylinky (trochu petrželky, malou větvičku citronového tymiánu a pár lístků oregana) a trochu nasekané sušené zeleniny (Lidl). Do placiček jsem zabalila nasekanou šunku a trochu smažené cibulky. Zlehka jsem obalila v hrubé mouce a osmažila na přepuštěném másle.
A jen poznámka: původní kaše byla spíš hustší díky náloži másla a tím, že byla z lednice ztuhlá, do ní nepřišlo moc mouky. Kupodivu jsou moc dobré.

Příspěvek byl publikován v rubrice Experimenty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

10 komentářů: (2629) Placky z bramborové kaše

  1. lakysa22 napsal:

    Jakýpak kupidivu? Mmmoc dobrý to je – sice dělám, ale Tys to vylepšila, jak bývá Tvým zvykem. Dát do toho zezleninu mě nenapadlo – Ty prostě vylšepšíš všechno, i voda z kohoutku u Tebe bude chutnat líp!👍

  2. sharka.68 napsal:

    možná,až mi zbyde brkaše…jinak musím dělat placky jako takové…a tyhle jsou o level vejš…tak je časem prubnu…

  3. jarybarka napsal:

    Ukládám. Už nemám staré brambory.Z nových kaše nejde.Respektive jde ale není to ono.
    Jani ty to zkrátka umíš.

  4. Francizska napsal:

    Vypadá to moc dobře, bohužel nemám zbylou br kaši. Až bude, prubnu.

  5. Macůrková Jana napsal:

    U nás se tomuhle říkalo opečánky. Jinak zbytky brkaše zpracovávám i jako falešný škubánek. Trochu mouky, proprcovat, oopéct a buď jen tak nebo posypat mákem.

  6. kvetula.v napsal:

    Brkaše s přidanou hodnotou projde hravě i u nás. Jen musím v poledne navařit dvojitou porci kaše, anžto u nás prostě nezbývá. 😋😎

  7. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Vypadá to nádherně a hlavně jedle, určo prubnu … jen mám problém, kaši dělám na jídlo, u nás nezbývá, ale zkusím. Díky, to bude dobré i na cesty zastudena, což?

  8. Jiřina napsal:

    Bude to určitě moc dobré, ale u nás nikdy bramborová kaše nezbyde, i kdybych ji udělala kotel. Klidně ji jíme i druhý den, jen přidám trochu mléka, když je třeba. Ale tyto placky bych ráda vyzkoušela. 🙂

  9. IvaC napsal:

    Zrovna jsem dělala ve středu ,v podstatě podobně,jen z polohrubou moukou,kousek buřta a bylinek,mňam,mňam…

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..