Čerstvé ředkvičkové listy
sůl
česnek
Vejce
Ředkvičkové listy důkladně omyjemne studenou vodou a nakrájíme nadrobno.
Zalijeme čistou vodou a krátce povaříme (asi 5 minut).
Scedíme, necháme vykapat veškerou vodou.
Lehce osolíme, přidáme drcený česnek a promícháme. Můžeme přidat vejce a použít jako přílohu k masu, nebo použít do závinu (viz další recept).
Pozn: tento „špenát“ je lehce štiplavý, ale chuťově lepší než klasický listový.
Podle nápadu z Facebooku experimentovala Jana Macůrková
Z hlubin Bramboracky vytahuju – Okénko pro zahrádkáře – ředkvičky.
Publikováno 14.6.2019 |
já jen dodám, že kdo děláte Wellington, tahle špenátová vložka pod listovým těstem, je lepší,jak ta ze žampionů….a chutná skvěle, když rozválíte mleté na sekanou, potřete a svinete a upečete…
je fajn, že jsi to prubla a dala to sem…
U mě žádné vnouče nejí houby , takže s tím špenátem to rozhodně udělám .
Ředkvičkový musím vyzkoušet , to mě láká .
Přečetla jsem si i doporučený výklad o
ředkičkových luscích . Ten jsem tenkrát nečetla a na ty lusky mám chuť úplně největší
Já jsem to asi tenkrát,Věruško, taky nečetla a zírám.To může být mňamka veliká,ale nesmí se prošvihnout ta konzumační doba …