(2638) Závin s ředkvičkovým „špenátem“.

tažené těsto
– hladká mouka
sůl
1 žloutek
1/2 dl mléko
1/2 dl voda
1/2 dl olej
náplň
– strouhaný sýr
– šunka
ředkvičkový „špenát“
vejce na potření

Vypracujeme jemné těsto, které necháme asi 2 hodiny odpočinout v chladu.
Rozválíme na tenko, poklademe sýrem, šunkou a „špenátem“.
Svineme do závinu, potřeme vejcem a pečeme asi 30 minut do lehkého zčervenání.
Pozn: místo taženého těsta lze použít listové.

Připravila Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Experimenty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

10 komentářů: (2638) Závin s ředkvičkovým „špenátem“.

  1. sharka.68 napsal:

    škoda, že to není na řezu, bych to ráda viděla….chuťově to musí bejt skvělý..dělám špenátovej z divokýho nebo z mladýho špenátu,česneku a feta sýra a bílého pepře..nemá chybu…

  2. a.rena napsal:

    Máš ho (závin) krásný, láká k nakousnutí a určo je taky moc dobrý. Jen s ředkvičkovým špenátem neprubnu, lístky máme okousané od dřepčíků, a to mě neláká. Tak bude muset stačit špenát.

  3. adela.adale napsal:

    Jani, zkus prosím tu mouku alespoň odhadnout (mám od včera ovařený špenát a zrovna se mi to hodí, ještě jsem nic takového nedělala, všude jsou jen recepty s listovým těstem) …. díky předem

  4. Iva Janovská napsal:

    Vypadá náramně, že by to jeden do sebe nasoukal celé ;-). Neboli, jak se říká u nás: vypadá to nechutně dobře :-).

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..