jehněčí maso (plec, kýta, odřezky)
fazolové lusky
cibule
rajský protlak
olej nebo sádlo
sůl
pepř
Na tuku zpěníme cibuli, přidáme kostky masa, opepříme a necháme zatáhnout. Osolíme a dusíme do skoroměkka. Dle potřeby podléváme vývarem, nebo horkou vodou. Přidáme pokrájené fazolky a dusíme až je maso i fazolky akorát. Přidáme rajský protlak, provaříme a případně dosolíme.
Podáváme s vařeným bramborem nebo pečivem dle obliby.
Poslala Květoslava
Mám v mrazáku jak jehněčí, tak fazolky. Takže budou. Ale dělám je trochu jinak.
Fazolky ovařím ve slané vodě, poté nechám jen lehce dopéct s masíčkem. Na talíř plátky masíčka, vedle toho celé dlouhé lusky fazolek, přelít výpekem. Brambůrky vedle toho. Bez protlaku.
Já to zkusím podle Květule, myslím, že ten prtlak tomu dodá šmrnc. Maso by bylo, jen ty fizule se musej dokoupit. A pak jsem zvědavá, koho pozvem – jehněčího je přes kilo a sr trávník jen jeden.
Tak pošli vzůreček Sašo
A nás nepozve 😢
Já se hlásím.😀😀 Jehněčí milují, Květa dělá chutě.
Fazolky “ na červeno” mi úplně učarovaly v Chorvatsku v hotelu v Tučepi . Mňam , úžasné . Jehněčí , to je Top . Žes to dala dohromady , to koukám .
Dávno tomu byl jehněčího i mladého skopového dostatek. Internet nebyl, sháněla jsem recepty po všemožných kuchařkách a něco upravila sama😉
Když jsem k ovečkám měla i zahrádku, pěstovala jsem keříčkové fazole, jejichž lusky oblibuju ve všech možných úpravách. Ke konci sezony už jsem lusky nesklízela a nechala fazolky dozrát. Už velké fazolky, ale s ještě neztvrdlými slupkami jsem blanšírovala a zamrazila. V této úpravě taky byly vynikající. Dneska používám kupované, krájené mražené.
Místo jehněčího/skopového lze bez problémů použít vepřové plecko.😋😎
Keříčkové fazolky jsem taky pěstovala , byly stále obsypané. Nemuselo se plevat, úžasná plodina . Ted už zahrádku nemám a na trhu vloni skoro nebyly ( že je sucho ). Takže se těším na léto a budu skupovat a vařit o 106
Máš-li balkon, dají se lehce pěstovat i v truhlíku. Na okenním parapetu už je to podstatně horší.
Keříčkové fazole mám zaseté a už jen čekám až vylezou. Letos jsem je dávala kvůli počasí později. Recept se mi bude hodit, zase to bude něco jiného, většinou je mívám na smetaně, nebo s cibulkou a slaninou. Akorát místo jehněčího je budu mít s vepřovým.
Pokud se ti urodi, zkus recept 585.
Jo, dobrý recept . Tyto fazolky “ na červeno” jsou fakt úžasné . Moc dobré. Jasné , se slaninou jsou k masu jsou takY mňam mňam , ale tyto fakt stojí za to .
Jak říkám , koukám , že to Květka zkombinovala s masem . Proč ne , masíčko bude trošku jiné
Na ty po baskicku jsem úplně zapomněla, vždyť jsem je vařila jako UPB. Dobré byly.