1 balení kuskusu
5 vajec (5 žloutků, 5 bílků)
3 lžíce cukru, 1 balíček rozinek
pevnější jablíčka (může být kompot)
mohou být i sušené švestky nebo meruňky, podle chuti
1 prášek do pečiva
mléko
kousek másla na vytření remosky
lžíce polohrubé mouky na vysypání
Kuskus připřavíme obvyklým způsobem. Přidáme trochu mléka navíc, vmícháme žloutky, cukr, prášek do pečiva a z bílků ušlehaný tuhý sníh. Nakonec vmícháme ovoce a rozinky.Hmotu přelijeme do remosky a pečeme až se hmota nelepí na šlejli a je dočervena. Podáváme pocukrované moučkovým cukrem.
Ze zbylého kuskusu vykouzlila Jana Macůrková
Díky za tip, nákyp z kuskusu by mě nenapadl,…
Já tak nějak dělám rýžovej. Nevařím rýži v mléce, ale ve vodě do poloměkka a další postup je přibližně nastejno, jen rozpuštěné máslo přidávám i do té hmoty.
Přesně tak to dělám taky
Jojo, taky ve vodě do poloměkka, pak v mléce. Miluju s medruňkama, jinak se u nás dělal se šušnejma šůfestkama..😋
dělám podobně jahelník…
To by nebylo marný, zkusit dát místo jáhel kuskus🤔
je to mnohem rychlejší…taky o tom přemejšlím…
Jani promiň, jsem se zasmála u: „1 balení kuskusu“ a „Ze zbylého kuskusu“ Vypadá to dobře a kuskus u nás letí, takže určo vyzkouším.