(2650) Ředkvičky v remuládě

mnoho-li ředkviček
majonéza
šlehačka (33%)
pepř
sůl
(cibulka)
(česnek)
(zelená nať cibulová)
Ředkvičky omyjeme, větší nakrájíme na půlky, ev. na menší kousky, menší pouze rozkrojíme napůl, ev. necháme i vcelku.
Majonézu smícháme se šlehačkou, solí a pepřem. Pokud dáváme ještě něco zeleného nebo cibulku, vše nakrájíme na drobno s smícháme se ředkvičkami.
Postupně sypeme do skleniček nebo kelímků, proléváme remuládou. Uzavřeme a necháme 3 – 5 dní rozležet. Podáváme k masu, nebo jen jako salát s měkkým pečivem.

Experimentovala Jana Macůrková.

Příspěvek byl publikován v rubrice Studená a dietní kuchyně. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

7 komentářů: (2650) Ředkvičky v remuládě

  1. Iva Janovská napsal:

    Nejhorší je vydržet těch 3 – 5 dnů 🙂

  2. Haderach Kwisatz napsal:

    Tady si dovolím připomínku. Lepší je nakrájet ředkvičky na plátky, víc nasáknou. Ale protože by ve skleničkách remuláda neprotekla, plátky se slepí, dát všechno do mísy, řádně promíchat a pak přesunout do skleniček. Dělala jsem z kedlubnů, akorát že ty plátky jsem krájela ještě na čtvrtiny.

  3. Macůrková Jana napsal:

    Co se týká V kráječe a jemu podobnývh nástrojů, tak ty mi nesmí do baráku. Jediný co mám, je vlnkovací struhadlo a na něm dělám vařenou červenou řepu. A to ještě hóóóódně opatrně. Samozřejmě po minulých zkušenostech….

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..