(2651) Sekaná v košilce

Dostala jsem od známého celou vepřovou bránici.
A vzpomněla jsem si na Vlastikovu maminku, která pekla v bránici zabalenou sekanou.

1.5 kg mleté směsi na sekanou podle vlastní chuti
1 vepřová bránice

Bránici jsem namočila asi na půl hodiny do vlažné vody. Potom jsem ji opatrně roztáhla na plochu stolu.Sekanou jsem vytvarovala do menších dvou šišek a opatrně zabalila do bránice. Blána zabrání vytečení šťávy a sádlo (světlé proužky) dodá sekané i na povrchu vláčnost.

A potom už stačilo jen pomalu upéct.

Pekla Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

7 komentářů: (2651) Sekaná v košilce

  1. Macůrková Jana napsal:

    Abyste neřekly, že tenhle týden není maso.

  2. sharka.68 napsal:

    bránici jsem neviděla několik let..ty máš kliku….

    • Macůrková Jana napsal:

      Zkus se domluvit s nějakým řezníkem, občas se dá někde objednat. Já ji dostala ve statku,Pavel zabíjel a chtěl ji vyhodit. Tak jsem zařvala PRRRR a byla moje. Ta celá vyjde tak na 4 šišky a dá se i zamrazit. Potom ve vlažné vodě rozmrazit a pmalu rozložit na plochu.

  3. Vera M. napsal:

    To je pecka, už jsem dlouho neměla

  4. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Ty bláho, vypadá to jako tvář Freddyho Kruegera z Noční můry v Elm Street 🤦‍♀️
    Přiznávám se, toto jsem asi nikdy nejedla …. jako sekanou ano, ale ne v bránici. Nebo o tom asi nevím nebo mám LAHOSIP. 🤣🤣
    Ale sekačka vypadá krásně 👍👍

  5. bozena.fialova napsal:

    Tak to je výstavní kousek a voní i z té fotky. 🙂

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..