linecké těsto
(může být i drobenka)
nadrobno nakrájená jablíčka
tuhý sníh z bílků a cukru
Linecké těsto rozprostřeme na dno plechu nebo zapékací misky.
Posypeme na drobné kostičky nakrájenými jablíčky a dáme péct.
Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh, který rozprostřeme na povrch upečeného podkladu. Necháme ještě krátce zapéct (až je sníh lehce dohněda).
Dneska pekla Marina, jedna z ukrajinských děvčat, která učím česky.
Buchtičky vypadají a určitě chutnají skvěle. A Tobě Janulko, díky za všechno co pro děvčata děláš. 🙂
Já se tím víceméně bavím. Není jich tak moc, takže se jim dá věnovat čas, a jedna výhoda u nich je, ony se učit chtějí (alespoň ty, které mám já). Nikdy bych ale neřekla, že po 44 letech vyhrabu ruštinu (ony naštěstí rusky většinou umějí, zbytek řeší česko- ukrajinský slovník, a budu v cizím jazyce učit další cizí jazyk.
Je fajn, že pácháš takovou bohulibou činnost a ještě Tě to baví – ten sladkej hornorář je taky dobrej!👍
Aneb Sahara (743) po ukrajinsku. Recepty jsou proste mezinarodni, juch. 🥰
Jo, jo, spousta věcí se šíří jako lavina, zvlášť, když jde o dobvré žrádlo…
🤣