(2705) Čalamáda z okurek

2 kg přerostlé nakládačky nebo salátovky
2 velké cibule
nálev na okurky podle vlastní chuti

Okurky nastrouháme na co nejhrubším struhadle. Cibuli nakrájíme na jemno. Smícháme a přidáme lžičku soli.
Když okurky pustí šťávu, přendáme do sklenic a zalijeme oblíbeným nálevem (já dávám Deko). Zavíčkujeme a sterilujeme cca 10 minut při 85 st.

Ochutnávku připravila Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Zavařujeme a sušíme. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

2 komentáře: (2705) Čalamáda z okurek

  1. Jiřina napsal:

    Může to být dobré, ale není ta postrouhaná okurka rozblemcaná, není lepší okurku nakrájet. Ve sklenici to vypadá dobře.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..