těsto:
300 g hladké mouky
300 g polohrubá mouka
300 g žitná hladká mouka
150 g vody, 150 ml mléko
1 kostka droždí
50 g oleje
lžička cukru
lžička soli
lžička drceného kmínu
1 lžíce octa
anglická slanina
kostky tvrdého sýra
na posypání kmín a sůl
V misce smícháme vodu a mléko, přidáme cukr a droždí.
V druhé misce si smícháme všechny mouky se solí a drceným kmínem.
Vypracujeme těsto a necháme ho vykynout asi ½ hodiny.
Těsto rozdělíme na stejné kousky, které plníme kouskem sýra obaleným v anglické slanině.
Srovnáme do pekáče a pečeme do zčervenání.
A každý si utrhne tolik „buchet“ na kolik mám chuť.
Pekla Anežka pod vedením babičky Jany Macůrkové
Protože tu mám vnučku, která ráda vaří, budu tenhle a další týden dávat po dvou příspěvcích. Ty její recepty se musí dávat přednostně, to určitě samy uznáte. Potom se vrátím k normálnímu scénáři.
Z kila a čtvrt těsta už je buchet jak pro Honzu, když šel na vandr. 🙂 Ale vypadají hezky a jedlé budou taky.
Bylo celkem 18 buchet (a není už ani jedna) a zbylo na 8 kaiserek, nebo spíš dalamánků. Jdu je dát do igelitu, aby byla ráno na snídani.
Děvče zlatý, u vás si opravdu nikdo neodpočine. Trošku zmírni, život je krátký. 🙂 🙂
Hezké bochte slané (to maj na té Hané)! A špekem, sérem nadívané…
Jo, kaju se, mělo tam být MAJÓ…
Jeeee. Já bych do toho dala i ledacos jinýho. To si uděláme! Dik.
A je nejlepší hned po vyndání z trouby. Ještě horký. Ale i druhý den po 2 minutách v mikrovlnce je jako čerstvě upečený. Jo a taky přemýšlím, co do něj zapeču příště, asi kousek čerstvě uvařeného uzenýho.
Juuuuu… slané buchty! Vyzkouším, ale z menší dávky 😋😎