(2709) Plněný trhací chleba

těsto:
300 g hladké mouky
300 g polohrubá mouka
300 g žitná hladká mouka
150 g vody, 150 ml mléko
1 kostka droždí
50 g oleje
lžička cukru
lžička soli
lžička drceného kmínu
1 lžíce octa

anglická slanina
kostky tvrdého sýra

na posypání kmín a sůl

V misce smícháme vodu a mléko, přidáme cukr a droždí.
V druhé misce si smícháme všechny mouky se solí a drceným kmínem.
Vypracujeme těsto a necháme ho vykynout asi ½ hodiny.
Těsto rozdělíme na stejné kousky, které plníme kouskem sýra obaleným v anglické slanině.
Srovnáme do pekáče a pečeme do zčervenání.
A každý si utrhne tolik „buchet“ na kolik mám chuť.

Pekla Anežka pod vedením babičky Jany Macůrkové

Příspěvek byl publikován v rubrice Experimenty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

9 komentářů: (2709) Plněný trhací chleba

  1. Macůrková Jana napsal:

    Protože tu mám vnučku, která ráda vaří, budu tenhle a další týden dávat po dvou příspěvcích. Ty její recepty se musí dávat přednostně, to určitě samy uznáte. Potom se vrátím k normálnímu scénáři.

  2. bozena.fialova napsal:

    Z kila a čtvrt těsta už je buchet jak pro Honzu, když šel na vandr. 🙂 Ale vypadají hezky a jedlé budou taky.

  3. Jiřina napsal:

    Děvče zlatý, u vás si opravdu nikdo neodpočine. Trošku zmírni, život je krátký. 🙂 🙂

  4. BOYE napsal:

    Hezké bochte slané (to maj na té Hané)! A špekem, sérem nadívané…

  5. Haderach Kwisatz napsal:

    Jeeee. Já bych do toho dala i ledacos jinýho. To si uděláme! Dik.

  6. kvetula.v napsal:

    Juuuuu… slané buchty! Vyzkouším, ale z menší dávky 😋😎

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..