1 větší cuketa
2 hrnky na kostky nakrájený měkký salám
3 vejce
polévkové koření
worcestrová omáčka
1 lžíce brambor.škrobu
sůl
kari koření
sladká paprika
plnotučná hořčice
kečup
mletý pepř
2 cibule
olej
Očistěnou cuketu nakrájíme na kostičky a zamícháme s ostatními surovinami. Dáme na 2-3 dny do lednice a pak na pánvi opékáme, až cuketa změkne. Podáváme s rýží nebo novými bramborami.
- V receptu je psáno ,,opékáme“. Po vyndání z lednice jsem zjistil, že je směs pod vodou, kterou cuketa pustila, takže i s ní na pánev a nepekl jsem, ale podusil. Během dušení je nutné častější míchání. Pokud cuketa neměkne, přidal jsem trošku vody a také jsem dochucoval. Absolutně luxusní mňamka.
Jo, abych nezapomněl. Dal jsem si tam lžičku chilli.
Připravil Petr Zeman
Krásně naservírovaný, jako obvykle krásnej ubrus, ale salámovou „čínu“ by mi manžel hodil na hlavu.
Já bych na tu čínu naložila kuřmaso a tu cuketu bych přidala na pánev až při konečné úpravě. To chilli bych taky přidala 😉
Taky mě napadlo to kuřecí maso
Krásný ubrus i talíř…já bych to zblajzla bez samálu…