2 cibule
brambory
sůl
bryndza
kmín
petrželka
Cibule oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Spolu s drceným kmínem je vmícháme do brynzy.
Horkým vývarem z vařených brambor brynzu zalijeme a šlehačem vyšleháme dohladka – není nutný šlehač, stačí obyčejná vidlička, jde o dobře.
Demikát rozdělíme do misek nebo talířů, podáváme s plátkem černého chleba a sypaný petrželkou.
PS: já jsem ještě přidala trochu vařených brambor.
Slovenskou polévku připravila Jana Macůrková
Ta je výborná, dáváme si ji každý rok, když vyrazíme do lázní do Turčianských Teplíc. Bryndzu kupujeme na salaši a vozíme domů, ale na polívku dělanou doma nikdy nezbyde.
Ahoj , já si ji vařivala kdysi , když byly děti ještě maličké . Nesměla chybět červená paprika a pozor- míchat . Brynza je prostě sýr s za chviličku je schopna se přichytit na celé dno. Je to moc dobré, ale bacha na Karla Vlacha
S tím mícháním – tato polévka se nevaří, pouze se bryndza přelije horkým vývarem z brambor!! Takže se opravdu nepřipálí. A paprika se nedává.
Já znám tuto polévku vždy “červenou”. To je fuk , pokud ty nepřidáváš papriku , nepřidávej.
Jsem ráda za připomenutí
Je to recept ze slovenské kuchařky. Takže bez papriky.