stažená a očištěná žabí stehýnka (koupíte je v Makru)
zelenina na ozdobu
kari
škrob
olej
sůl
Dobře očištěná stehýnka osolíme, pokapeme šťávou z 1 citronu a necháme chvilku marinovat. Z vajec, škrobu, kari uděláme hustší těstíčko a stehýnka v něm obalíme. Smažíme dozlatova na rozpáleném oleji. Usmažená stehýnka vložíme na předehřátý talíř, a ozdobíme zeleninou.
Příloha bramborové hranolky – domácí, brambory krájené na vlnkovacím struhadle na plátky a poté napříč nožem.
Připravila Jana Macůrková a zeťák mi je zožral….
Zeťákovi se nedivím, zato závidím. Jedla jsem je pečené bez těstíčka, jako kuře, s mátovým dipem, moc mi chutnala (jako ta stehýnka), dip už méně. Bylo to v restauraci, doma bych si k nim udělala jiný. V Makru říkáš,…. hmmm. Vidím, že budu muset vyrazit na lov :-).
Je to kilové balení, přičemž každá dvě stehýnka jsou balená samostatně.
Cena samozřejmě vyšší cca 500,- na kilo. Ušetřila jsem za to jedno oko, tak jsem si udělala radost.
Jani, jednou za čas si jeden dopřát může, zvlášť, když je extra spešl příležitost, zkusím Tvůj recept.
Doufám, že očka fpoho očkují! 🙂
Očka očkují, jen jsou ještě hodně citlivá na světlo. Takže jakje sluníčko, tak tmavé brýle. Na ta žabí stehýnka mám ještě další tři recwepty, až odjedou vnoučata, tak postupně vyzkouším.
Boha, co to je za žáby? Volský? My na ně chodily s kolegyněma do restaurace, ale to byly stehýnka žabí velikosti.
Nevím, jaké žáby to obětovaly své zadní končetiny, ale žádná převratná velikost to taky není. Kdyby to měly být ze skokanů volských, tak se přiznám že jsem si je představovala opravdu daleko větší.