Vařila jsem belugu se zeleninou podle receptu 683 a jako obvykle jsem jí uvařila moc.
Takže – druhý den čočku propláchneme vařící vodou, abychom vyhnali zbytky ztuhlého másla a přidáme na drobno nakrájenou
1 kapii
hrst cherry rajčátek
cibuli
špetku bílého pepře
přiměřené množství majolky
Necháme v lednici proležet a podáváme třeba s opečenou uzeninou.
Podobnost s receptem 1708 je čistě náhodná.
U nás čočka zbyde málokdy, ale pokud zbyde, tak recykluji na poblivku. Nemusím proplachovat, jen doředím, případně část rozmixuji a dochutím.
ale z belugy je škoda dělat poblivku…
Já jí trochu přidala do bramboračky, tak jak byla. Dobrý to bylo.
ale nemickovala…, to je podle mne ta škoda…tuhle čočku mickovat…
Já jsem nepsala, ža z belugy, ale z čočky obecně.
Vypadá to jedle, ale já jsem s tou čočkou pořád na štíru …. asi to udělám, ale jíst moc nebudu 👍👍
Jsem na tom s belugou jako Úsměvka.Tuhle jsem ji měla v marketu v ruce ale vrátila jsem jí.Někdy jindy.
zajdi si na „Dál“ do indický nebo nepálský restaurace..třeba přijdeš čočce na chuť…
Teda recyklovaná a ještě proplachovaná čočka na mně působí,jako že už někudy prošla…
Haha….