velké papriky
housky, rohlíky nebo toustový chleba
deci mléka
kousek másla
šunka
2 vajíčka
sůl
pepř
petrželka Papriky rozkrojíme napolovinu na plocho a zbavíme semen.
Pečivo natrháme na kousky, polijeme mlékem, přidáme rozpuštěné máslo, nakrájenou šunku, sůl a pepř.
Můžeme přidat nadrobno nakrájenou petrželku.
Vzniklou směsí naplníme papriky. Pečeme v troubě nebo v remosce asi 40 minut.
Experimentovala Jana Macůrková
Ale proč ne.
Je tam zelenina i šunka a je to zapečené a vypadá to že náplň zůstane kde má být.
Já bych si klidně dala, jen manžela bych neuctila, ten nerad nádivku jako takovou. Vlastně ji u nás v rodině mám ráda jen já, nezapomenu nikdy na skvělé nadívané kuře od maminky.
Nádivku od babičky jsem milovala.
Když se dává nádivka péct volně do pekáčku, proč ne na paprikové lodičky?
Nádivka se dá různě obměňovat. Švagrová dělávala vynikající a vařila ji v hrnci v mikroteňáku. Recept jsem si tenkrát vyptala, ale dělala to podlevočně a já to nesvedla.
Dnes to nebude – máme novýho pesa ! Někam se nám ztratil ten hodňoučkej, miloučkej a místo něj je taky dareba, kterej mi sežral housku!! A to měl k večeři maso… Tak nádivku až bude rohlík..