8 pol. lžíce hrubé mouky
10 pol. lžíce mléka
4 pol. lžíce cukru
2 pol. lžíce rozpuštěného másla
1 vejce, 1/2 prdopeče
vše smíchat
Dala jsem jablíčka a sypala rozmařile kokosovým cukrem a skořicí. Jinak lze dát jakékoliv ovoce a sypání. …a nejlíp chutná vlažná s kopečkem zakysanky nebo řeckého jogurtu,?
Recept poslala: Devětapadesátka
V čem to prosím pečeš a na jaký stupeň a na jak dlouho?
Peču ve skleněné formě na koláč o průměru 27 cm, cca 170 st. horkovzduch. Dobu nesleduji, píchnu do těsta špejlí.
Já si kvůli této „buchtě“od 59 koupila silikonovou koláčformu .lžícovka je moje nejoblíbenější! S ovocem tvarohem povidly …
Jee, to mám radost, že Vám chutná ?. Už je Vám líp? ?
Začaly padat jabka… Už byl štrúdl, knedlíky, … Tak konečně bude něco, co jsme ještě nikdy neměli. Dík. …se mi nějak nechce do zavařování a křížal, ale taky na to dojde…
Je to taková rychlovka, když nevím co k snídani, popadnu lžíci a už to mastím ?. Nějaké ovoce se vždycky najde a buchta je pokaždé jiná.
Kokosový cukr jsem ještě neochutnala. Jaké má plusy? Voní po kokosu? Občas uvažuju, zda ho koupit, ale zatim odolávám – sladíme jen buchty a mojito, hojně používám třtinový, protože má nějakou další chuť. Bílý řepák tu samozřejmě mám pořád, ale většinu ho spotřebují návštěvy do kafe 🙂
Nemá chuť po kokosu, spis lehce karamelovou, používám ho hodně málo – někdy špetku do kafe, které jinak sladím medem. Je drahý, takže to není na běžné použití. Ale tentokrát jsem ho zkusila na ten koláč a udělal výtečnou karamelovou krustu. Však taky návštěva koláč sežrala na posezení.
Díky 🙂
Opsáno a večer budu péct, hubu mám plnou slin, jen si to představím.