(2857) Dvoubarevné cukroví

Světlé těsto
100 g hladké mouky
100 g moučkového cukru
75 g 100% tuku
hrst mletých lískových oříšků

Tmavé těsto
100 g hladké mouky
100 g moučkového cukru
75 g 100% tuku
vrchovatá lžíce kakaa

Vypracujeme obě těsta a necháme je chvíli v ledničce odpočinout. Pak kousky těst vtlačujeme střídavě do nevymazaných formiček tak, aby byly naplněny asi ze 2/3.  Chvíli pečeme ve vyhřáté troubě a jakmile těsto nabyde, snížíme teplotu na asi jen 50°  a dopečeme zhruba půl hodiny. Mírně vychladlé vyklopíme z formiček. Cukroví je křupavé, ale křehoučké.

Poslala Fialka

Příspěvek byl publikován v rubrice Pečeme cukroví. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

5 komentářů: (2857) Dvoubarevné cukroví

  1. sharka.68 napsal:

    další cukroví mého dětství, tohle se dělávalo v Děčíně ..měli takovou tradici – minimálně 14 druhů cukroví..ale dělávali třeba od každého jen jeden plech..ale droboulinké cukroví,jak pro panenky…a sestřenka, byť je jí 72 let, to dodržuje stále a její dcera také..jenže teď už pečou na kila, neb jich v dvougeneračním domě bydlí 8 😉 a děcka jsou pažravá…

  2. kvetula.v napsal:

    Já to nikdy u nikoho neviděla a to jsem se narodila na stejném místě co Šárka a dětství prožila jen 12 km od ní….
    Vypadá to velmi zajímavě a jistě to bude i velmi chutné, ale ochutnávka už musí počkat na příští rok. Jednak jsem před pár lety formičky darovala , tak posháním to silikonové plato na pracny a druhak se tu letos „vylíhlo“ velké množství velmi zajímavého cukroví a není v mých silách vše vyzkoušet (odvčera čekají na slepení pomerančová srdíčka), takže ukládám 😋😎

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..