(2954) Velikonoční buchty s klobásou VPŽ

600 g klobásy
300 g polohrubé mouky
2 žloutky
1 vejce na potření
20 g droždí
2 lžíce másla
mléko
sůl
tuk na vymazání  plechu

 

Z mouky, droždí, žloutků, mléka, špetky soli zaděláme těsto a necháme vykynout.
Rozválíme na plát vysoký asi 1 cm, nakrájíme na čtverce. Na každý dáme hromádku nakrájené klobásy, uzavřeme a dáváme  na vymaštěný plech, ne úplně těsně k sobě. Necháme ještě vykynout, potřeme rozšlehaným vejcem a v dobře vyhřáté troubě upečeme. Buchty jsou dobré i naplněné dobře vykapaným kysaným zelím.

Na PŽ vložil nevím kdo, nevím kdy, ale vypadlo to na mě z uložených receptů.

Příspěvek byl publikován v rubrice Experimenty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

8 komentářů: (2954) Velikonoční buchty s klobásou VPŽ

  1. lakysa22 napsal:

    Babička takhle plnila bílou klobásu. Budu muset taky, aby ty Velký noce byly jako kdysi. Mazanec nepčeču, umotávám věnec, do hotového doprostřed kraslice. Loni jsem dala čokoládové a zmizly bleskem..

  2. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Toto se dělává u nás a je to moc dobré. Největší opruz je svléknout klobásu ze střívka, ono totiž není v té buchtě ouplně nejlepší

  3. kvetula.v napsal:

    Koláčky s klobáskou jsem už dělala, ale kynutý buchty naslano? To jsem ani neslyšela, nejedla, natož dělala… Moc zajímavé 😋😎

  4. Vera M. napsal:

    Dcerenka napeče klobasniky : 2618
    Moc dobré a vláčné . Tohle klidně vyzkouším také

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..