600 g klobásy
300 g polohrubé mouky
2 žloutky
1 vejce na potření
20 g droždí
2 lžíce másla
mléko
sůl
tuk na vymazání plechu
Z mouky, droždí, žloutků, mléka, špetky soli zaděláme těsto a necháme vykynout.
Rozválíme na plát vysoký asi 1 cm, nakrájíme na čtverce. Na každý dáme hromádku nakrájené klobásy, uzavřeme a dáváme na vymaštěný plech, ne úplně těsně k sobě. Necháme ještě vykynout, potřeme rozšlehaným vejcem a v dobře vyhřáté troubě upečeme. Buchty jsou dobré i naplněné dobře vykapaným kysaným zelím.
Na PŽ vložil nevím kdo, nevím kdy, ale vypadlo to na mě z uložených receptů.
Babička takhle plnila bílou klobásu. Budu muset taky, aby ty Velký noce byly jako kdysi. Mazanec nepčeču, umotávám věnec, do hotového doprostřed kraslice. Loni jsem dala čokoládové a zmizly bleskem..
Ách joo…..plnila bílou klobásou..
Toto se dělává u nás a je to moc dobré. Největší opruz je svléknout klobásu ze střívka, ono totiž není v té buchtě ouplně nejlepší
Já bych si dala, ale není klobása…
Do Velikonoc seženeš😉
Mno, Švýcarsko není zrovna klobásová země, a ty německé stojí taky za prd 🤪
Koláčky s klobáskou jsem už dělala, ale kynutý buchty naslano? To jsem ani neslyšela, nejedla, natož dělala… Moc zajímavé 😋😎
Dcerenka napeče klobasniky : 2618
Moc dobré a vláčné . Tohle klidně vyzkouším také