plátek krůtího masa
slanina na plátky
plátkový sýr
listový špenát
česnek
pepř
sůl
Krůtí maso naklepeme, osolíme, opepříme. Poklademe plátky slaniny, na to dáme plátky sýra, spařený špenát a nakonec tenoučké plátky česneku. Zarolujeme a převážeme. Ještě trochu osolíme a opepříme a dáme do pekáče, podlijeme vodou a pečeme ( já peču zpočátku zakryté alobalem).
Tuto roládu máme rádi s bramborovou kaší.
Já jsem roládu tentokrát posypala kořením magicky nazvaným Čarodějka, které jsem si koupila minulou sobotu na Floře Olomouc.
Recept poslala: lida.f
Rolády dělám moc ráda z krůtího, vepřového i hovězího masa, naplním dle fantazie a momentálního obsahu ledničky a výsledek je vždy velice jedlý. Ale mám prosbu – když jsem dala sýr, vždycky si našel ze sebelépe zavinuté rolády cestu ven. Jak ho přemluvit, aby zůstal tam, kde má být? Díky za radu.:-)
Možná by pomohlo dát jiný druh sýra – méně se roztékají např sýŕy uzené nbo postupně balit sýr do šunky a potom teprve do masa, ale jinak sýr je mrcha a uteče vždycky, jak se tady chechtá manžel.
Ahojky, já jsem tuhle zapeklitost řešila tím, ze jsem nedala plátky , ale doprostřed takové hranoly sýra. A někdy se mu utéci nepodařilo ?
Možná dát 30% eidam, ten nevyteče. Když ho dělám smažený, ještě nikdy nevytekl. Ale je fakt, že chuť nic moc.
Děvčata, všem děkuji za rady a hřeje mě vědomí, že s neposlušným sýrem máte i Vy své zkušenosti. 🙂 🙂
A vždy platí, že nic tolik nepotěší jako cizí neštěstí….? ?? ?
Teda Jani, ty vždycky trefíš do černýho 🙂
A taky je hezká potfora, viď? Nejen, že furt trefně, vtipně a pohotově komentuje, taky nám tady dává houby a jiný dobroty, což je někdy hotová mučírna ????
30% eidam bych nedala asi ani do jídla neb to pro mne není sýr, ale jakási prapodivná chemická tuhá hmota. Používám do rolád mozzarellu, ta nevyteče. Nebo halt sýr vyteče a ochutí tu šťávu, vždyť je to vlastně jedno, pak s ní polijeme přílohu.
S tou mozzarellou to zkusím.
Jj, stojí to za vyzkoušení. Občas koupím takový ten blok, ne ty kulaté, ty jsou zbytečně drahé. Já tento sýr mám moc ráda. Kostky mozzarelly, na kousky rajčátka, bazalkové lupínky, italské bylinky, trochu octa – nejlépe vinného, olivový olej, promíchám a salátek je na světě.
Tento salát taky dělám, ale mozzarellu do rolády jsem nezkoušela.