0,5 kg vařených brambor
1 paprika
hrst cherry rajčat
cca třetina hadovky (okurky, ne smrduté houby)
1 menší fenykl
svazek jarní cibulky (byla červená)
lžička naloženého zeleného pepře
čtvrtka ledového salátu
pár lžic jogurtu
citronová šťáva
(a dieta šla do háje, když zrovna přinesly děti zbylý pytlíček majolky)
Znáte to:
Otevřete lednici
a v ní samí zombíci.
Vesele se nedívá
zelenina neživá.
Že nemrtva jest docela,
tož se z ní salát udělá.
Okořeňte po libosti
možností se jeví dosti.
Při rodovém hodokvasu
podávejte oné k masu.
(Co jeví se na povrchu
jak strouhaná čokoláda
je olivová sůl.
Tu já mám moc ráda!)
Poslala zmrtvýchvstalá BOYE.
Otvírajíc lednici, tož – to si dám taky říci!😀
v lednici mám tmu a zimu… 😉
Přijde policajt z práce, otevře ledničku, podívá se dovnitř a vztekle práskne dveřma. Na druhý den zase přijde z práce, podívá se do ledničky a práskne dveřma se slovy: „Už zase!!!!“ Třetí den přijde domů, otevře ledničku a volá: „Marie, já tě zabiju, jestli v té ledničce nebudeš zhasínat světlo!!!“
Víš, kolik je vtipů na policajty? Ani jeden – všechno je pravda🤣
🤣🤣🤣🤣
Předevčírem prohlásil chlap, že by si dal klasický brsalát 🤦♀️No má smůlu, do toho teď nejdu. Řekla jsem, že jedině nějaký odlehčený – toto by u mne prošlo 👍😎
Celý vtip je v tom zombie stavu zeleniny. Já ho dělávám i z čerstvé, ale to se nedá nandat na talíř, protože z toho teče spousta šťávy a máčí třeba ono maso. Zavadlá je sušší, míň křupe, takže to fakt víc připomíná klasickej bramborovej. A to, co je nejmokřejší v rajčatech, jsem hodila pod maso.
Tak ti to snad projde. 🙂
Občas se mi stane, že nějakou zeleninu přejde humor a zesmutní. Zatím jsem ji většinou zpracovala do „Veselé polévky ze smutné zeleniny“ taky podle Boyky. Tohle je další nápad, kterak ji zužitkovat, než úplně umře žalem. Boyko, díky. 🙂
Určitě moc dobré, akorát fenykl se u mě skoro nikdy nenachází a té je tady asi dost podstatný chuťově ( no tak je třeba zakoupit ). A majolky , tatarky už taky kupuju pytlíčky .