(3066) Marinované vepřové s cuketou

Marináda (na 500 g masa)
2 PL sójové omáčky
1 PL worchesterské omáčky
1 PL citronové šťávy
1/2 KL cukru
1 KL sušeného česneku
Ze všeho umícháme marinádu, aby se cukr rozpustil.

 

Ostatní
500 g vepřového masa (plecko, krkovička, kýta)
1 větší cibule
2 – 3 stroužky česneku
plátek másla
sádlo nebo olej
1 menší cuketa
sůl
čerstvě mletý pepř

Maso nakrájíme na kostky, vložíme do misky, zalijeme marinádou, dobře  promícháme a necháme v ledničce do druhého dne. Marináda se do masa úplně vstřebá.  Na sádle (oleji) s plátkem másla osmahneme drobně nakrájenou cibuli a na  nudličky nakrájený česnek do sklovata, vložíme namarinované maso a za stálého míchání opékáme, dokud se šťáva nevysmahne. Pak podlijeme vroucí vodou a na mírném plameni dusíme téměř do měkka. Pak přidáme na kousky nakrájenou cuketu a dodusíme. Vzniklou zahoustlou šťávu případně dosolíme a střídmě opepříme.

Poslala Fialka: „Podáváme s rýží, vařenými nebo opečenými brambory, vhodné jsou i těstoviny.“

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

7 komentářů: (3066) Marinované vepřové s cuketou

  1. jarybarka napsal:

    Sice nemám zahradu ale každý rok mám cuket spoustu.
    Mám je strašně ráda a děkuju za každý další recept s cuketou.👌👌

  2. lakysa22 napsal:

    Vypadá to moc dobře, chutné to bude určitě (veřpřový můžu) tak mi nic nebrání nechat se pozvat😋 která kuchatinka bude vařit? A nebojte, s prázdnou nepřijdu, vezmu ubrousky a krabičku, abyste mi mohli dát sebou… Krabičku radši větší..🤣

  3. Haderach Kwisatz napsal:

    Napadla mě hříšná myšlenka nechat cuketu rozdusit…ale pak by nebyla „přiznaná“. Něco jako UT vepř v mrkvi…

  4. Vera M. napsal:

    Další vynikající návod pro pečení i v remosce . Cuketou jsem úplně posedlá a tohle nemá chybičku . Určitě si ukuchtím – hned o víkendu .
    A mám chuť na nějaký – jakýkoli bramborový knedlík . Noco , pochutnám si určitě .

  5. kvetula.v napsal:

    Tohle určitě vyzkouším, jen co bude další cuketa – dnes jsem z poslední naložila pepřák.
    Recept není složitý a o jeho chutnosti nepochybuju. 😋😎

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..