(3065) Vepřové s koprem

400 g vepřové kýty (plecka)
koprové stonky dle uvážení
1 vejce
2 lžičky škrobu
1 lžíce sójové omáčky
1/2 lžičky cukru
1 červená paprika (není nutná)
sádlo
dle potřeby : sůl, 1-2 lžičky octa

Maso nakrájíme na přibližně stejné nudličky, přidáme celé vejce, škrob, cukr, sójovou omáčku a dobře promícháme, aby byly všechny kousky obaleny. Necháme alespoň hodinu odpočinout (může i přes noc)
Mezitím si na menší kousky nakrájíme mladé, nezdřevnatělé stonky kopru v množství dle obliby a drobně pokrájíme papriku.
V hlubší pánvi hodně rozehřejeme sádlo (může být olej, ale už to není ono), vložíme maso a zprudka ze všech stran opečeme.  
Přidáme kopr s paprikou (ta je hlavně kvůli barvě, proto je možno ji vynechat) a vše spolu promícháme.
Prohřejeme, ale tak, aby kopr zůstal křupavý a nerozvařil se. Nakonec dochutíme octem a případně solí, nebo sójovou omáčkou.
Vhodná příloha rýže.

Poslala Květoslava: „Do pokrmu se používají pouze nedřevnaté stonky, zdřevnatělé se vyhodí, lístky možno zmrazit, usušit, použít do omáčky, salátů – prostě jak libo. Protože jsem měla minikopr z domácí minizahrádky, byly stonky tenké, vzhledově moc nevynikly, ale chuťově to bylo akorát.“

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

10 komentářů: (3065) Vepřové s koprem

  1. jarybarka napsal:

    To je zajímavé. Kopr mám ráda ale bohužel mi na balkoně neroste.Zapátrám na zahradě u mladých.
    A zkusila bych s bramborem.

    A malá technická:zdřevnatělé stonky babička dávala do kysaneho zelí.

  2. bozena.fialova napsal:

    Zdřevnatělé stonky kopru jsou z celé rostliny nejvíc aromatické a jsou ideální k nakládaným okurkám. Pokrájené si je dávám zmrznout a když dělám koprovou omáčku, trochu jich povařím v malém množství vody, kterou přecedím do základu. Omáčka je pak mnohem voňavější.

  3. Vera M. napsal:

    Já taky stonky nevyhazuju ( ty dřevnaté ) . A vyvařuju 🤣🤣.
    Kdybych natrefila na korničonky , nastrkala bych je do plnotučné hořčice tuším dle UT ?

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..