1 kg rajčat
5 ks cibule
3 ks papriky
2 palice česneku
1 dcl oleje
1/2 dcl octa
6 lžic cukru
4 lžíce hořčice
1 lžíce soli
1/2 balíčku pepře
Vše nakrájet nadrobno, česnek prolisovat, péct na plechu na 200°, nechat vypéct a zhoustnout. Pak plnit horké do skleniček a na 5 minut otočit dnem vzhůru (já jsem dělala víc dávek a pro jistotu jsem zavařila). Peče se to asi 2 hodiny, ze začátku to pustí hodně šťávy, ale jak začne směs houstnout, je potřeba ji hlídat a často promíchávat. Z tohoto množství jsou tak 4 přesnídávkové sklínky.
Poslala Nella: „Třeba to někdo vyzkouší a zachutná mu to tak jako nám.“
Wow , to vypadá dobře ! Trošičku mě děsí to množství česneku , ale věřím a jdu na to .
Jsou tam samé dobroty
Ten pečenej česnek je jako mandle – dobrý to bude!
Já čerstvý česnek až na topinku.jak se znám šoupnu tam i cuketu a čilli
No to jsem taky koukala , že tam cuketa tentokrát není . A po dvou hodinách pečení jsou tam přiznané kousky . To taky koukám . Zajímavý recept a bude dobrý
Foto je ilustrační.
když je všeho trochu, je to dobrej nápad….
Zkusím z menšího množství, ale vypadá to hodně jedle, takže následně asi budu vařit
v množství podstatně větším. 🙂 Díky za recept.
Jarybarka má recht. Čili tam určitě sedne. Tykev bych dala jakoukoli, protože té je vždycky dost. Jen je třeba pak dochutit. Jo a česnek dovnitř i na topinku.
Moc hezkej nápad.
Dík za nápady na inovaci. Letos už mám dost nasysleno, ale příští rok nápady využiji 🙂
Nelli, jakou hořčici?
Já mám nejraději hořčici Pikant (vyrábí se v Ostravě – Třebové). Ale myslím, že se dá přidat každá, která nám chutná.
Jenom se olizuju naprázdno. 😋
A zvzůreçek zas nikde 🥺
Mám to v troubě. A ačkoliv foto bylo ilustrační, hlásím, že odpovídá. Kousky budou přiznané.
Musím potvrdit, ilustrační foto se opravdu velice podobá skutečnému vzhledu směsi po upečení. Tak snad bude chutnat.
Je to výborný, maličkej zbytek, co se nevešel do skleničky, jsem sežpapala lžící rovnou z plechu. 😋
Tak to mě těší 🙂 Loni jsem udělala na zkoušku jednu dávku a letos už rovnou čtyři.