1,2 kg křídel smícháme s marinádou:
1,5 lžíce soli
2 lžíce sladké papriky
2 lžičky prolisovaného česneku
2 lžíce podrcené cibule
1/2 lžičky kajenského pepře
3 lžicky oregána
1/2 lžičky pepře
1 lžička tymiánu
100 ml oleje
a necháme marinovat v chladu minimálně 2 hodiny, nejlépe přes noc.
Křídla vyskládáme na plech a pečeme 30 minut při 200°.
V kastrolu si rozpustíme:
120 g másla, metličkou vmícháme 70 g kečupu, 2 lžíce worcestrové omáčky a 1 lžičku omáčky sriracha (nebo tabasco).
Text a foto pan Miln Paleta. „Křídla dáme do mísy, přelijeme dresinkem, promícháme a ihned podáváme. Jednoduchost, vlastní marinády, chuťová exploze.“
Jednoduché, obdivné ÓÓÓ!
To je zase krásný recept, jako ostatně od pana Palety každý. Nemajíc křídla (kuřecí ani andělská), nahradím je kuřecími paličkami a tu dobrotu spáchám v nejbližších dnech. 🙂
Tak já radši „špalíčky“. Když to budou horní části malých stehýnek, bude na tom dost masa a když se to dobře namarinuje, chuti to snad neubere. Mužskej totiž nerad „jen olizuje kosti“. 😋😎
Vypadá to lákavě, dala bych si. Jen váhám nad tou drcenou cibulí. Tu připravím jak?
Já se zeptám. Pokud jde o mě, asi bych ji prostě natrouhala na velkejch slzách.
Když tak občas po nocích sjíždim ty internety: Už jsem viděla několik kuchařů, jak cibuli rozmordujou normálně v sekáčku. Někdy i na tekutou kaši. V domnění, že to musí zhořknout, jsem to zkusila. Funguje to!
Jedním slovem nádhera. Vyzkouším a už teď se těším.
Asi budu zase dlouhá.
Tohle je jedno z mála jídel, která nedělám. Tak nějak jsem jednou zkusila a tak nějak to krutě zvorala. Prostě to nebylo dobrý. Slabší kuchařské povahy nechť dále nečtou.
Bylo mi líto vyhodit tolik relativně hodnotného materiálu, psům a kočkám by z toho upadly kusadla, tak jsem to zalila vodou a uvařila. Maso jsem pak obrala, část ho padla do zeleninových karbanátků, část jsem schovala. Do podivného vývaru jsem naházela zeleninu a koření tak, aby to korespondovalo s Indií, rozmickovala a do talířů dávala trošku posekaného masa, lžíci smetanového jogurtu a sypala koriandrem a petrtelkou.
Plakal by Američan nad svým BBQ, plakal by Ind nad pohanou své kultury… Bez jakéhokoli soucitu s těmi cizinci jsme to snědli a dokonce nám to chutnalo.
Protože mi, navzdory vlastnímu neúspěchu, jakkoli lepkavá křidýlka i jiné kuřecí součástky chutnají, možná sezvu potomstvo na baboletní oběd a pokusím se znovu podle zdejšího receptu. Držte mi palce.
Odpusťte kacířskou myšlenku: Vzhledem k jistému a nezanedbatelnému výskytu nemasožravců ve skupině plánovaně zvaných, naložim s masem i kusy zeleniny. Uvidíme, co se stane. No, v nejhorším indická zeleninová polívka, že jo?
Podej befel. 🤣