(3083) Vepřové se žampiony II.

krkovice
žampiony
cibule
1 PL dijonské hořčice
1 PL papriky
1 KL kari
sůl
pepř
smetana
hladká mouka

Maso  nakrájíme na   kostky. Cibuli a žampiony očistíme. Cibuli nasekáme na jemno, žampiony nakrájíme na poloviny nebo čtvrtiny podle velikosti. Na másle s trochou oleje opečeme žampiony dozlatova, vyjmeme. Ve výpeku osmažíme cibuli, přidáme maso a nesolené ho restujeme, aby se  zatáhlo. Vrátíme do kastrolu žampiony, přidáme koření a hořčici, přikryjeme pokličkou  a dusíme.   V případě potřeby podlijeme vodou/ vývarem.
Když je maso měkké, přidáme záklechtku ze smetany a hladké mouky a ještě asi 10 minut provaříme.
Příloha: knedlík, těstoviy, noky…

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

12 komentářů: (3083) Vepřové se žampiony II.

  1. bozena.fialova napsal:

    Tuhle úpravu masa miluju a dělám ji poměrně často. Jen mě nikdy nenapadlo přidat dijonskou hořčici a karí. Pádný důvod to vyzkoušet co nejdřív. 🙂 Díky.

  2. lakysa22 napsal:

    Jako Fialka – hořčici přidám, snad nebudu exkomunikovaná, když to kari ne…tož mohla bych rozdělit na dvě porce a do jedné to kari přidat.

  3. Nella napsal:

    Kari se u nás doma nenacházelo už mnoho let, ale v týdnu jsem ho koupila, protože jsem u sestřenice jedla skvělou krémovou mrkvovou polívku a tam kari bylo. Chci ji uvařit, ale zapomněla jsem jaký je postup, tak nejprve zjistím a pak uvařím. Bohužel můj manžel v jídle sice vybíravý není a většinou se shodneme, ale krémové polívky nee. A jen pro sebe se mi to vyplatí jen někdy. Stejně tak dýňová. Já ano, on ne. Ale tu mi občas připraví snacha. Aspoň je mi to vzácné. Tohle vypadá taky moc dobře a když je kari, bude i toto.

  4. BOYE napsal:

    Jo, tohle je vděčná příprava vepře. Podobným jídlům se u nás říká prase na paprice s aditivy. Sousedka na Šumavě taky jednou přihazovala aditiva, až z toho vznikla krmě, která se drží velmi vysoko na žebříčku popularity chalupního vaření: Začalo to jako klasické čuně na paprice. Když se chýlila ke konci, vhodila hrst strouhaného křenu, protože ho zrovna měla. A aby toho nebylo málo, vmíchala velkou hrst strouhaného sýra. Má to dva mírné zádrhele: Špatně se myje hrnec a vzhledu oné many nepomůže žádný fůdstajling. Ale je to strašně dobrý.

  5. a.rena napsal:

    A to jooo, to my můžeme! Kari máme rádi, se žampiony si skvěle notuje, tak ukládám k brzkému použití.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..