(3085) Halászlé jednodušší

Rybí hlavy a odkrojky vařit s bobkovým listem a novým kořením a pepřem ( i s celou cibulí a 3 stroužkama česneku) do měkka. Scedit, maso obrat a dát stranou.
Vedle v kastrůlku na zarestované cibuli rozvařit rajčata a papriky a přidat mletou sladkou papriku .
Zalít rybím vývarem a provařit.
Do tohoto přidat na kousky pokrájené jikry a mlíčí a po 3 minutách probublávání přidat kousky masa – rybi obiračku, dosolit.

Poslala Sharka: „Podáváme s bílým pečivem nebo nasucho opečenými toasty.“

Příspěvek byl publikován v rubrice Experimenty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

7 komentářů: (3085) Halászlé jednodušší

  1. Haderach Kwisatz napsal:

    V původním textu stálo „odkrojky vařit s bojovým listem“ a „nasucho opevněnými toasty“.
    Předpokládám, že opevněné tousty nějak souvisí s bojovým listem – Šárko, kdes to vařila? Jaká bitva se zrovna odehrávala kolem? 🙂

  2. kvetula.v napsal:

    😁😁seženu bojový list a opevním toasty… Tohle jednodušší je i rychleji hotové, tudíž pro mne lákavé. Ukládám, protože vařit budu nejspíš až budou prodávat ryby tady na sádkách, čili začátek prosince. Noooo kdyby se zadařilo… dala bych si hned😋😎

  3. Vera M. napsal:

    Hodně sleduji na Paprice maďarské pokrmy . Jsou velmi dobří kuchaři .
    Na Halaszle mají údajně co kraj , to jiný recept . Dokonce u Balatonu na jiném břehu opět jiný recept . Tento vůbec neznám a Sharka by nevařila něco , co není vynikající .
    Tak už jen sehnat rybičky , vnitřnosti , jak píše Květka

  4. a.rena napsal:

    Tak já se omlouvám, ale tuto polévku ne-e. Pro mě by to byl boj i bez bojového listu. Nanejvýš bych se dokázala někde opevnit, abych nebyla vtažena k jídelnímu stolu.😉

  5. BOYE napsal:

    Ježkovy voči! Já dneska měla celej den chuť na rybu. A když to konečně rozdejchám, nacpu se kimči s rejží a jdu mrknout sem, tak dostanu smrtelnej zásah. Šárucho, to ti nezapomenu! A až v pátek budu mít šanci koupit nějaký vodní tvory…
    Jak se znám, tou dobou budu mít chuť na něco diametrálně odlišnýho.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..