(3094) Česnekové brambory „dračí dech“

brambory
sádlo
česnek
kmín
majoránka
sladká a pálivá paprika

V misce smícháme sádlo s prolisovaným česnekem a kořením. Brambory upečeme na sucho, ještě horké přendáme do misky se sádlem, promícháme, osolíme.
Chcípy a upíři nemají šanci!

Recept od mé kamarádky Evy K.

Příspěvek byl publikován v rubrice Bezmasá jídla. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

13 komentářů: (3094) Česnekové brambory „dračí dech“

  1. sharka.68 napsal:

    jídlo mého dětství..vedle nově vznikajícího sídliště bylo bramborové pole..tak naše matky podnikaly loupeživé nájezdy – j eto promlčený,j etouž 50 let :-D…a k tomu polnímu pychu občas braly i potomky…potom se malé brambory umyly,daly upéct do trouby, vzlao se sádlo,česnek,sůl a kmín..nic víc a ty opečené brambůrky,se v tom vomatlaly, na stole to bylo ve vajdlingu a každej si napichoval a pálil si patro ..bylo to neskutečně dobrý a nevěřili byste,co se do jedný kuchyně vleze lidí…peklo se to vždy u některé z těch polních sběraček 😀 , občas k tomu někdo dodal kysané zelí ..a zapíjelo se to kefírem nebo studeným mlíkem,…jen u Lidky bílou meltou…bylo to fajn, všichni se znali,pomáhali si, občas nás někdo za nějakou lumpárnu sprdnul nebo zpohlavkoval a nikdo neřešil,že nejsme jeho…prostě jsme byli z jednoho baráku a drželi jsme spolu… z těch , co tu bytovku stavěli, už jich žije jen pár..však mojí mámě je 92, i mezi náma- děckama, už nás ubylo…vnoučata už tak soudržná nejsou a několik bytů bylo prodáno… tak děkuju za připomenutí téhle super bašty a přivolání vzpomínek na doby, kdy jsem ještě nechodila do školy…

  2. Vera M. napsal:

    Holky, děkuji 🥰🥰. Hned mám krásné ráno.
    Pole nemaje , chodívám v sobotu brzy ráno na tržiště na ty malinké brambůrky .
    Tohle určitě v sobotu bude , ať mě pokroutí 🤣🤣.
    A později v zimě čtvrtky z velkých brambor

  3. Haderach Kwisatz napsal:

    Pokud jde o mne – dala bych si strašně ráda, ale předposlední věta asi měla být „Chcípy, Haderach a upíři nemají šanci!“. Tohle bych nepřežila.

  4. bozena.fialova napsal:

    Díky, jdu se kurýrovat. Kde nezabírají prášky, s tím si snad dračí dech poradí. 🙂

  5. Nella napsal:

    Výborný recept. Právě zpracováváme (mrazíme) na zimu česnek, sehnala jsem krásný, část nechám na prozatímní spotřebu a pečené brambory se sádlem, kmínem a česnekem, to je naše oblíbené. Musíme ty bacily a viry před zimou (i během ní) nějak zaplašit 🙂

  6. a.rena napsal:

    Toto jídlo jsem jako děcko taky u babičky milovala, jen jsem na ně v života běhu nějak pozapomněla. Tak moc děkuji za připomenutí a chystám se na to. Letos se nám brambory moc nepovedly – jsou spíš malé než větší, tak se budou hodit.

  7. BOYE napsal:

    Milovaný jídlo! Nejméně už čtyři generace po přeslici. A když je k tomu kyselý mlíko s hrstí nasekanejch bylinek, óóó!

  8. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Bože, jako děti jsme to milovaly, moje děti také …. u nás jen na sucho upečené brambory v troubě, rozehřáté sádlo a do toho utřený česnek. Ty brambory v tom máchat …….. šiš, se mi sbíhají sliny 😋😋😋😋A k tomu hrnek mléka 🥰🥰

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..