toustový chléb
máslo
šunka nebo anglická slanina
tolik vajec, kolik plátků chleba
čedar
sůl
pepř
pažitka nebo petrželka
Do toastového chleba udělejte kulaté otvory (obrácenou skleničkou) a okraje pomažte máslem. Vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem. Přes vykrojené otvory položte plátky šunky či slaniny a zamáčkněte, aby udělaly důlek (já jsem nakrájela šunku na proužky a udělala „hnízdo“, jde to líp), doprostřed rozklepněte vejce, osolte, opepřete a zasypte nastrouhaným sýrem.
Plech dejte do trouby vyhřáté na 180° a pečte asi 15 minut, bílky by měly být pevné, žloutky jen částečně. Podávejte ještě horké a posypané najemno pokrájenou pažitkou nebo petrželkou.
tohle by byla delší snídaně nebo rychlejší oběd… díky…
U nás to byla večeře.
Toto se líbí hlavně děckám, akorát jsou to studny bezedné, tak jen jako chuťovka. Chleba ve vajíčku to jistí. 😉
Pro tu vaši bandu bych to tedy dělat nechtěla…. Přemýšlím, jestli bych to taky neměla radši podávat jako „postre“ – chuťovku na závěr jídla.
I když Španělové končí něčím sladkým. To by spíš mohl být předkrm🤔
Už začínáme přitápět, tak proč nezapnout troubu?
Věřím, že to půjde rovnou do ledvin a 🐻 bude mít boule za ušima 😋😎