(3458) Zapečené fazolky

fazolkové lusky (i mražené)
máslo
prorostlá anglická slanina
cibule
zakysaná smetana
česnek
strouhaný sýr
sůl
mletý bílý pepř
worcesterská omáčka

Očištěné fazolkové lusky uvaříme v mírně slané vodě do poloměkka.
Na trošce másla, rozškvaříme na nudličky nakrájenou slaninu, přidáme
najemno nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Zapékací misku vymažeme
máslem, vložíme do ní okapané fazolky a posypeme je slaninou s cibulí.
V kysané smetaně rozmícháme trochu worcesterské omáčky a prolisovaný
česnek, vlijeme ji rovnoměrně na fazolky, posypeme strouhaným sýrem
a zapečeme do zrůžovění.

Poslala Fialka

Příspěvek byl publikován v rubrice Babiččiny recepty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

11 komentářů: (3458) Zapečené fazolky

  1. a.rena napsal:

    Ó! Mám česnekové výhonky, tak je přidám. Protože jich není tolik, budou v poměru přibližně 2/3 fazolky, 1/3 výhonky. A bude bašta.

  2. lakysa22 napsal:

    Tak to by bylo jen pro mně – strávník nechce nic se zakysankou.

  3. jarybarka napsal:

    Já dnes dělám křenovou omajdu,ale fazolky bych si taky dala.Jsou v mrazáku tak budou brzo.

  4. Haderach Kwisatz napsal:

    Mám v mrazáku od jedné kamarádky 🙂 fazolky, asi je vyprostím…

  5. sharka.68 napsal:

    na fazuľové lusky zo slaninou a lebo kyslé lusky..myslím už tejden..hústa mi jsou rundlem, jak říkává moje mamka..a ty přijdeš s tímhle…ježyšy já tu slintám jak Bohouš se synem….

  6. Vera M. napsal:

    Fazolky jsou moje nej a v létě po nich pasu a jim je tak nějak FURT . Kvůli nim brzy rano vstávám a chodím na tržiště , kvůli nim udělám kdovíco . Moc fajn recept i z mražených . Díky

  7. kvetula.v napsal:

    Zapečené se zakysankou a worcestrem neznám, fazolky můžu v jakékoliv úpravě, tak vyzkouším. Mám mražené, kupované, ale oblíbenou značku (letos si chci zase dát pár keříčků do truhlíku, tak uvidíme), jen budou muset chvíli počkat. Dnes jsem nakoupila růžičkovou kapustu, tak nejdřív zapeču růžičky😋😎

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..