fazolkové lusky (i mražené)
máslo
prorostlá anglická slanina
cibule
zakysaná smetana
česnek
strouhaný sýr
sůl
mletý bílý pepř
worcesterská omáčka
Očištěné fazolkové lusky uvaříme v mírně slané vodě do poloměkka.
Na trošce másla, rozškvaříme na nudličky nakrájenou slaninu, přidáme
najemno nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Zapékací misku vymažeme
máslem, vložíme do ní okapané fazolky a posypeme je slaninou s cibulí.
V kysané smetaně rozmícháme trochu worcesterské omáčky a prolisovaný
česnek, vlijeme ji rovnoměrně na fazolky, posypeme strouhaným sýrem
a zapečeme do zrůžovění.
Poslala Fialka
Ó! Mám česnekové výhonky, tak je přidám. Protože jich není tolik, budou v poměru přibližně 2/3 fazolky, 1/3 výhonky. A bude bašta.
Tak to by bylo jen pro mně – strávník nechce nic se zakysankou.
Tak do toho.Udělej si ňamku a strávnik ať si namaže chleba.
Já dnes dělám křenovou omajdu,ale fazolky bych si taky dala.Jsou v mrazáku tak budou brzo.
Mám v mrazáku od jedné kamarádky 🙂 fazolky, asi je vyprostím…
na fazuľové lusky zo slaninou a lebo kyslé lusky..myslím už tejden..hústa mi jsou rundlem, jak říkává moje mamka..a ty přijdeš s tímhle…ježyšy já tu slintám jak Bohouš se synem….
a ne lusky,ale struky..
Fazolky jsou moje nej a v létě po nich pasu a jim je tak nějak FURT . Kvůli nim brzy rano vstávám a chodím na tržiště , kvůli nim udělám kdovíco . Moc fajn recept i z mražených . Díky
Zapečené se zakysankou a worcestrem neznám, fazolky můžu v jakékoliv úpravě, tak vyzkouším. Mám mražené, kupované, ale oblíbenou značku (letos si chci zase dát pár keříčků do truhlíku, tak uvidíme), jen budou muset chvíli počkat. Dnes jsem nakoupila růžičkovou kapustu, tak nejdřív zapeču růžičky😋😎
Já mražené nejraději ty dlouhé z Lidela . A ani nejsou drahé a je jich moc
když je francouzskej tejden, jsou skoro zadarmo 😀