listové těsto
slaný sýr (feta, balkánský, kozí) nebo mozzarela
rajčátka (nejlepší jsou cherry)
1 PL olivového oleje
1 PL balzamikového octa (nemusí být)
2 – 3 stroužky česneku
bazalka nebo pažitka (ideálně čerstvá)
sůl (ale s tou opatrně, podle druhu sýra)
pepř
Troubu předehřejeme na 220°
Umytá rajčata překrájíme (na plátky, na čtvrtiny, cherry na poloviny) a v míse opatrně promícháme s olivovým olejem, balzamikovým octem a česnekem, nakrájeným na drobno, a necháme chvíli odpočinout, aby se chutě spojily.
Listové těsto dáme na pekáč. Rovnoměrně ho po celé ploše pokladememe sýrem a rajčaty a pečeme přibližně dvacet minut, dokud těsto nezezlátne (takže je ideálni nechat si asi centimetrový okraj.).
Recept máme od pana Milana Palety
Pěkné .Ukládám a zkusím až budou k mání rajčata co mají chuť.
Přesně! To, co je teď na pultech, chutná jak z polystyrenu..
Ale je to pěkný recept….
Myslím, že by to klidně šlo s rajčaty podle receptu 1902 – pokud měl někde přebytky a šel do toho…
Caprese za tepla. Takovej brácha od pizzy. Kamarád přivezl z Řecka podobný recept. Říkali mu pita: Na listové těsto fetu, pórek, tymián, polít trochu smetanou… Taky dobrý.