(3476) Rajčatový koláč

listové těsto
slaný sýr (feta, balkánský, kozí) nebo mozzarela
rajčátka (nejlepší jsou cherry)
1 PL olivového  oleje
1 PL balzamikového octa (nemusí být)
2 – 3 stroužky česneku
bazalka nebo pažitka (ideálně čerstvá)
sůl (ale s tou opatrně, podle druhu sýra)
pepř

Troubu předehřejeme na 220°
Umytá rajčata překrájíme (na plátky, na čtvrtiny, cherry na poloviny) a v míse opatrně promícháme s olivovým olejem, balzamikovým octem a česnekem, nakrájeným na drobno, a necháme chvíli odpočinout, aby se chutě spojily.
Listové těsto dáme  na pekáč. Rovnoměrně ho po celé ploše  pokladememe sýrem a rajčaty a pečeme přibližně dvacet minut, dokud těsto nezezlátne (takže je ideálni nechat si asi centimetrový okraj.).

Recept máme  od pana Milana Palety

Příspěvek byl publikován v rubrice Bezmasá jídla. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

5 komentářů: (3476) Rajčatový koláč

  1. jarybarka napsal:

    Pěkné .Ukládám a zkusím až budou k mání rajčata co mají chuť.

  2. Haderach Kwisatz napsal:

    Myslím, že by to klidně šlo s rajčaty podle receptu 1902 – pokud měl někde přebytky a šel do toho…

  3. BOYE napsal:

    Caprese za tepla. Takovej brácha od pizzy. Kamarád přivezl z Řecka podobný recept. Říkali mu pita: Na listové těsto fetu, pórek, tymián, polít trochu smetanou… Taky dobrý.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..