2 vepřové jazyky osolíme, dáme do pekáčku s nakrájenou cibulí, trochu podlejeme vodou a dusíme do měkka.
Na omáčku si nakrájíme na drobno cibuli a osmahneme do růžova na sádle. Po chvíli přihodíme k cibuli kmín, aby se rozvoněl. Poté přidáme nakrájené houby, mírně osolíme, opepříme a podusíme. Já jsem měla jen trochu tvrdých hřibů, takže jsem později přidala i žampiony. (No co…). K houbám přidáme šťávu z jazyků (ty ještě horké sloupneme a uchováme v teple). Houby zahustíme záklechtkou z mouky a vody a provaříme. Na závěr vmícháme zakysanou smetanu a naleštíme kouskem másla, případně dosolíme a mírně dokyselíme octem. Ten ale v mém případě nebyl potřeba.
Poslala a. rena : „Jako příloha byl karlovarský knedlík.“ – viz recept 3795.
Hmmmm moc pěkné.Pár hub mám ještě v mrazáku.Docela bych na ně zapoměla.
A s tím karlovarskym knedlíkem to vypadá úžasně.
Omajda dlouho nebyla a tak brzo bude.
Tohle bych si dala hned, mňam…..
Houby miluju, jak sbírat, tak konzumovat a jazyk je jemné masíčko, ta kombinace bude vynikající. Houby dávám všude, kam se aspoň trošku hodí, snad s několika skleničkami ve vlastní šťávě a čtyřlitrovkou sušených vyjdu do nových. Hlavně, aby nějaké letos vůbec byly. 🙂
a na tohle bych se nechala pozvat..to musí bejt dobrota….
Vepřový jazyk miluju jako ovar – křen, hořčici, chleba. Do omáčky jsem ho nikdy nedávala.. Budu to muset vyzkoušet. Stejně jako Eva, mám ještě trochu hub v mrazáku (šetřím si je na spešl příležitost, což by mohl být tenhle oběd).😋😎