(3797) Sekanina podle Sweet

20 dkg hovězí maso
40 dkg vepřové maso
20 dkg uvařený bůček.
2 rohlíky
česnek
cibule
2 vejce
sůl
majoránka
mletý pepř,
mléko na rohlíky

 

Maso pomelu s cibulí a česnekem, nakonec mlýnek vymelu rohlíkama namočenými v mléce, vyždimanými.
Do směsi přidám koření a vejce a nakrájím na kostičky uzený bůček – pro chuť.
Směs není hustá a pokud je, přidám 2 – 3 naběračky vývaru z bůčku. Vše dobře promíchám, popřípadě přidám koření  (dle chuti).
Směs nechám chvíli odležet a když je nutné, ještě dochutím…
Do připraveného pekáčku, vymaštěného sádlem,  přendám směs, která není hustá a ani ne řídká. Směs rozložím po celém pekáčku a peču na 170° – 3/4 hodiny.

Poslala Sweethearta: „K tomu brambory a zelný salát s mrkví. Dobrou chuť, pokud se rozhodnete upéct sekaninu. Ať Vám také chutná. 😉😉Přeji Vám pohodový víkend. 🌞“

Příspěvek byl publikován v rubrice Babiččiny recepty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

7 komentářů: (3797) Sekanina podle Sweet

  1. IvaC napsal:

    Jestli jsem to dobře pochopila,tak neuděláte šišku,ale sekačka kopiruje tvar pekáčku. To je dobrý , nevadí, když náhodou praskne. Takto jsem dělala chleba v pekáčku ,taky to bylo fajn.
    A to uzené – mňam…

  2. jarybarka napsal:

    Sekanou málokdy odmitnu.Mam ji ráda i studenou s chlebem hořčicí a okurkou.

  3. a.rena napsal:

    Toto vypadá zajímavě. Snad mi to projde. Jak už jsem psala v Kvákárně, jsme na sekanou konzervy.

  4. lakysa22 napsal:

    A zvzůreček zas nikde…a dala bych si…😋 Bůček mi projde jedině na tajňačku – sama koupit, tajně pomlet.

  5. kvetula.v napsal:

    Nedávám rohlíky, ale strouhanku navlhčenou mlékem a místo uzeného bůčku na drobnější kostičky nakrájenou uzenou slaninu. Někomu kousky špeku vadí, ale my to tak máme rádi😉
    Zkusila jsem v remosce dát na spod plátky syrových brambor a navrch vrstvu sekaniny a taky dobrý 😋😎

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..