KVÁKÁRNA XXII.

Sekaná s překvapením, znáte?

Někdy tam schovám vejce natvrdo, jindy párky, jindy kyselé okurky, žábu ne. Co schováváte do sekané vy?

Příspěvek byl publikován v rubrice Nezařazené. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

19 komentářů: KVÁKÁRNA XXII.

  1. sharka.68 napsal:

    zblanšírované růžičky kapusty, omatlané v česneku..pokrájené nedozrálé syrečky, žábu neeeee 😉
    někdy brusinky nebo hrůzinky…pokrájenou ostravskou klobásu…

  2. Devetapadesatka napsal:

    Já max. vařené vajíčko doprostřed. Pokud je to sekaná, je to sekaná. Pokud dělám roládu z mletého, ochutím ji jinak, než sekačku. Takže tu přijde omeleta, někdy s hráškem, pršut, kostičky mrkve, klobása nebo párek, listy kapusty – snažím se dělat tak, aby to bylo hezké i na řezu a hlavně aby chutě šly k sobě. Nedávám sýr, nemám to ráda.
    Jsem holt stará konzerva.

  3. bozena.fialova napsal:

    Do sekané se nechá „zaklít“ téměř všechno, co ve formě zbytků lednička nabídne. Uzenina, uvařená vejce, sterilované okurky, hrášek, pro barvu naložená červená paprika nebo i zbytek strouhaného sýra… A když si s tím dá kuchařinka trošku práce a vytvoří ze směsi roládu, tam se teprve vyřádí. Jediný problém je ten, že sekanou má pokaždé trochu jinou, protože si už nepamatuje, co do ní minule všechno utopila. 🙂

  4. hrabeboto napsal:

    Na jedné svatbě byla k svačině podávána sekaná (pokrájená na plátky)a v ní zapečená vepřová panenka.

  5. kvetula.v napsal:

    Roláda z mletého byla o víkendu. S pikantní klobásou, kapií, baby špenátem… A hned jsem hlásila, že stejná nikdy nebude 😁😁😎

  6. jarybarka napsal:

    Taky dělám sekanou pokaždé jinak.Podle toho co je v lednici,kromě sýrů se hodí všechno. Sůl pepř česnek majoránka je základ,ale někdy dávám koření divočina nebo staročeské a do mletého masa přidám i kousek mletých jater.Taková sekaná se hodí i do svíčkové omáčky.
    Já vím že to někdo zavrhne ale u nás je sekaná svíčková oblíbené jídlo.

  7. a.rena napsal:

    Tak to my jsme konzervy – sekanou jenom klasiku. Zkoušela jsem do ní něco propašovat, ale neuspěla jsem ani u manžela, ani u sebe. Kuličky z mletého masa k rajské – ano, to můžeme.

  8. jarybarka napsal:

    A zapoměla jsem že mám taky ráda kupovanou sekanou – teplou 20 deka do papíru.Kupuju ji u soukromnika a je skvělá.Žadne chuťové dozvuky a ocásky jako od XXXX.

  9. adela.adale napsal:

    Já třeba nedávám rohlíky, když tak trochu strouhanky, pokud je potřeba. Cibuli do sekané i karbošů lehce osmahnutou, a jinak do ní raděj nic neschovávám. Mletou roládu bez vajec, jinak tam schovám to, co je zrovna po ruce: vaječnou omeletu s hráškem, papriku, mrkev, kukuřici, slaninu, šunku…

  10. lakysa22 napsal:

    Jak píše pan Hrabě – taky jsem na návštěvě měla sekanou se zapečenou panenkou, bylo to strašně dobré a ještě domácí slaninu – byla úžasná. Nikdy předtím ani potom jsem něco tak dobrého nejedla.
    Já do sekané nepřidávám nic – do rolády jako do ptáčků – klobásu, šunku, vejce, papriku.

  11. Vera M. napsal:

    Ježíš , vy tady “jedete”. Sekaná je nej a psala jsem i vedle koment . Nedávám nic , ani to vejce . Miluju jen tak a MILUJU prostě. Sekaná je NEJ

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..