500 g mletého vepřového smícháme se solí a pepřem černým mletým, přidáme 4 palice nastrouhaného česneku (kdo má poctivej pálivej, dá jen 1-2)
Necháte chvilku uležet a v té době povaříte ve vodě s přidanou jedlou sodou (1 KL) růžičkové kapustičky – 18 růžiček. Proč soda? Uvidíte, jak nádherné budou – zůstanou zelené. Po 5 minutách vaření je scedíte a propláchnete studenou vodou a necháte okapat.
Začnete do formy plnit maso – uděláte z něj košíček do každé jamky a do něj vložíte 3 kapustičky.
Zavíčkujete zase mletinou a navrch položíte dva teninké plátky anglické slaniny. Dáte do trouby vyhřáté na 160° a pečete 40 minut. Potom přidáte forsáž na 250° a hlídat, dokud se slanina nezkroutí a nezezlátne.
Vyndáte z trouby a necháte odfouknout. Mezitím na talíře nandáte brkaši a pak lehce lžící nebo vidličkou vytáhnete mufin a přidáte ke kaši. V dolíčku zbyde i sosík na polití kaše. Kapustičky uvnitř jsou milé překvapení a jsou i po upečení svěže zelené.
Poslala Sharka
Ó, to bude dobrotka! Taková obměna do formiček mě nenapadla. Skvělé.
Nechci být ale hnidopich. Když mi někdo řekne palice česneku, vidím za tím celou hlavu se stroužky. A krát čtyři = … moc. Já hlasuju pro stroužky. 😉
Taky i to přišlo jako recept proti upírům. Počkáme na Sharku.
Shořela by mi ústava..koupila jsem děsně pálivej česnek. Takže i kdyby to měla být celá palice, dám jeden stroužek – jsou velký.
dej si podle své chuti…ale ona jim část pálivosti stáhne i ta kapusta…
Jujdamanečku , jak píše o česneku Sharka , každý podle sebe … a do muffinového dolíčku nacpat 3 kapustičky ? Tyjo , tak zkusit to můžu . To budu muset ale sehnat nějaké pidi mini
Reni, když máš možnost mít máš paličák nebo rusák, tak dám 8-10 stroužků a to jsou ty 2 palice…. kdo nemá rád česnek,dá méně..ale pokud máš jen ty španělské a čínské,tak čím víc,tím lépe,protože ty se v tom vážně ztrácej…
Že 3 palice jsou jenom překlep 🫣🫣??
Můj ne. 🤣
nejsou 😀 vysvětluji výše…
já lituju,že jsem je nevyfotila na řezu..to je tak úžasná barvička..ty zelený růžičky..fakt ta soda funguje..a na velikonoce, je to dobrý jídlo,je to skoro tvar „vejce“ 😀
Tak to je parádní recept, bude co nejdřív😋I ta zeleninka se tam krásně schová👍
zkoušela jsem i variantu mrkef – ale je to sladký..tak jsem ubrala česnek do mletiny a přidala rozbouchlej stroužek do té náplně a jo,bylo to taky super..
Zajímavé.Jen nemám ten mufínový pekáč,protože mufíny jako pečivo mě ani trochu neokouzlily
Ale ty kapustičky to bude labůžo.
Udělej to jako pštrosí/skotský vejce a máš to.
Jo to by šlo.
Mufinovej pekáč nemám, ale mám větší silikonové košíčky a poslední balíček zmrazených drobných růžiček. To povaření v sodě teď nevyzkouším, ale do košíčků bych to nacpat mohla. Bude překvápko 😁😋😎
Já ty silikonové babovicky a ostatní tvary rozdala snachám. Ale to pštrosi vejce by mohlo fungovat….
nebo hrníčky 😀
To může být moc dobré a že to bude pro oči pěkné vim, protože v mufinovem pekáči zapékám třeba nádivku a i to vypadá moc dobře a kdyz vysázim třeba tři kousky k brkaši-paráda….🧁🧁🧁