vepřová krkovice, plec nebo kýta
máslo
sardelová pasta
cibule
sůl na případné dochucení
hladká mouka nebo jíška na zahuštění (nemusí být)
Z masa nakrájíme plátky. Změklé máslo utřeme se sardelovou pastou a osušené plátky jím z obou stran potřeme. Skládáme do misky, prokládáme potravinářskou fólií, aby se k sobě neslepily a zakryté necháme v lednici do druhého dne. Prozatím nesolíme!
Pak dáme do pekáčku drobně nakrájenou cibuli, na ni rozložíme plátky masa, mírně podlijeme a zakryté pečeme do změknutí, případný přípek seškrabujeme do šťávy. Pak sejmeme poklici, zvýšíme teplotu a maso ošlehneme do červena a vyjmeme.
Šťávu případně dosolíme a mírně zahustíme záklechtkou nebo jíškou, dobře provaříme, vrátíme zpět maso a prohřejeme.
Poslala Fialka: „Podáváme s čím je libo, já volila vařené brambory a na másle podušená jablíčka s brusinkami.
Druhá varianta je, že při dohotovení šťávy do ní vlijeme smetanu, zredukujeme a nakonec přidáme překrájené kapary.“
To bude dobryyyy! 😋
Boženko, nemáš na vràtkách ceduli „pozor pes“? Já jenom že bych přišla…
Klidně přijď, budeme hodovat a psa se neboj, ten je vítací. 🙂
Taky přijdu, psa se nebojím, i kdyby nebyl vítací. Jen prosím jako přílohu rýži. Děkuji. 😉
Basmati nebo jasmínovou? 🙂
Basmati. 😉
Bezva recept. Co nejdříve vyzkouším.
To bude dobrota.Musim si uložit.
Občas dělám kližku na sardelové pastě (recept tu je) a dobrý. Tohle bude taky lahoda a s vepříkem ještě lepší 😋😎
na sardelích je všechno super..i hovězí…a já potírám sardelovou pastou i španěláky….
Fialka jako vždy luxusní jídlo , které můžu naservírovat s klidem
Dobrý nápad s tou pastou, vyzkouším to.