(313) Nakládaný hermelín

Několik ks Hermelínu
kapie,
rajčátka,
feferonky
cibule
nové koření
bobkový list
kvalitní olej

Do sklenice všechny ingredience střídavě naskládáme. Zalijeme olejem a necháme v ledničce uležet.

 

Pozn: olej, který zbyde po snědení hermelínů a zeleninky, lze použít např. do guláše (je potom velice ostrý).

Recept připravila: Andy

Příspěvek byl publikován v rubrice Studená a dietní kuchyně. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

24 komentářů: (313) Nakládaný hermelín

  1. Katyp50 napsal:

    Dělám nakládaný hermelín jinak.
    Hermelíny „nezralé“ tvrdší rozpůlím, vnitřek opatrně vydlabu. Zůstane slupka s trochou sýra okolo. Obsah dám do misky, přidám pálivou harissu nebo jinou ostrou paprikovou pastu, prolisovaný česnek, lžíci másla, trochu husté zakysané smetany. Vše rozmixuji na pastu. Tou pak plním vydlabané hermelíny. Na naplněnou půlku položím kolečko cibule a přiklopím další půlkou. Takto připravené sýry vložím do lahve, proložím čerstvě sebranými feferonkovými papričkami, cibulí, kořením, které jsem předtím nechala rozvonět v zahřátém oleji a nakonec tím zchladlým olejem zaliju. Uležet a sežrat. Je to fantastické.

  2. lida.f napsal:

    Děkuji za recept. Chci na Vánoce dát každému i jedlý dárek a sbírám inspiraci. Syn má rád naložený hermelín, tak ho udělám. Ještě musím vymyslet něco pro další členy rodiny a pro pejska.

  3. Katyp50 napsal:

    Dávám jedlé dárky ráda.
    Domácí pesto z rajčat nebo medvědího česneku.
    Džem, marmeláda.
    Naložené sušené ovoce v rumu.
    Naložené houbičky. Nebo i nasušené.,
    Atd atd,
    Zabalené do zajímavých skleniček. Ovázané lýkem, dozdobené……….
    Fantazii se meze nekladou.
    Tohle praktikuji už léta.

  4. Katyp50 napsal:

    Různé čaje dávám také ráda.
    Přes léto jsem kdysi dávno na zahradě sbírala květy růží a dalších kytiček, sušila a pak jsem jen koupila malé košíčky a naplnila je směsí. Pár kapek éterického olejíčku, zabalit do celofánu, nahoru mašlička a bylo potpourri domácí. Krásně to vypadalo i vonělo.
    Vlašské ořechy, mandle – do zajímavé sklínky a zalít rozpuštěným medem. Přidala jsem k tomu pár květů levandule nebo kytičky sedmikrásek. Vypadá to také úžasně a sklízela jsem s tím dost úspěchů.
    Malé zajímavé lahvičky, dovnitř snítka tymiánu, rozmarýnu, zalít octem nebo olivovým olejem. Mašlička a nějaká hezká dekorace udělá divy.
    Nakupuji dekorativní drobnosti na „POŠTOVNÉ ZDARMA“. Různé rolničky, kolíčky, mašličky……. je to za půldarma a nadělá to parády!!!!

  5. BOYE napsal:

    Na jedlých dárcích jsem si vybudovala „kariéru“. Jen se to nesmí brát vážně. Mám několik evergreenů a lid je vyžaduje zas a znova. Např. elixír mládí (česnek utřený se solí), živá a mrtvá vodka, vývar ze sekyrky… A nejčastěji dělám polévkové zavářky: Nudle a strouhání. Zvláště vybraní dostávají škvarkové sádlo, ti ještě váženější z přeštíků. Špičkové jsou instantní knedlíky a největší kulišárna instantní kapání do polífky (to už je jen hrubá mouka a návod: Přidej vejce a pět lžic vody). Nedávno jsem zjistila, že dvě z obdarovávaných to stále berou vážně a domnívají se, že samy by to tak neudělaly…
    Jo, jsem bestie 🙂
    Za opravdu hodnotný výkon považuju jednu vánoční sérii, kdy jsem neměla ani korunu navíc a do pěti rodin jsem vyrobila po velké sklenici polévkových nudlí. Samo o sobě nic velkého, ale na KAŽDÉ té nudli byl uzel… (a na každé etiketě nápis NASMRKÁNO S LÁSKOU).

  6. IvaC napsal:

    No přece jeden čas se na poutích prodával v konzervách mořský,lesní nebo po bouřce vzduch.Kdo si to chtěl vyzkoušet,tak…………

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..