(316) Ďáblův olej

300 g feferonek
slunečnicový olej

Feferonky rozpůlíme a zbavíme semen,
takže vám jich zbyde ani ne polovička.
Nasypeme do sklenice, zalijeme slunečnicovým olejem a 30 minut sterilujeme. Necháme ve spíži asi 3 – 4 týdny a potom můžeme velice opatrně po kapkách používat olej všude tam, kde má být patřičně horko….


Autorka receptu: Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Zavařujeme a sušíme. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

8 komentářů: (316) Ďáblův olej

  1. bozena.fialova napsal:

    S pěstováním a zpracováváním nejrůznějších chilli papriček mám své zkušenosti, tak přátelské upozornění – čistit jen v latexových rukavicích!!! Na ty nejhodnější jako Jalapeňo, Black Hungarian a jim podobným stačí jedny, kulaté cherry, Serrano, De Cayenne atd. raději dvoje naráz a pak jsou takové, že se provrtají i trojími rukavicemi. 🙂

  2. raduna.ha napsal:

    Tak jsem to zkusila z ostrých kozích rohů. Vždycky jsem je dávala
    do sladko-kyselého nálevu, ale tento „ďábel“ se mi líbí. 🙂

  3. Jiřina napsal:

    Pálí mě v krku, jen se na to podívám, ale dávat do jídla po kapkách, to by šlo. Stačí udělat jen jednu sklenici a vydrží na dlouho.

  4. Katyp50 napsal:

    Mám dobrého kamaráda, který miluje chilli papričky. Dostává jich ve formě semínek od svých přátel spousty, jsou různých barev, forem, chutí, pálivosti……….. na balkonku má stovky malých květináčků s překrásnými výpěstky. Také využívám jeho přebytků.
    Tohle jsem nikdy nedělala. Jak dlouho se sterilizuje?

  5. Katyp50 napsal:

    Jsem blboň, při jaké teplotě jsem se chtěla zeptat. Ještě asi spím!

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..