(331) Grenadýrmarš

400 g těstoviny
½ kg brambory
2 lžíce sádlo se škvarkama nebo kousek slaniny
2 cibule
½ lžičky sladké mleté papriky,
sůl,

 Těstoviny uvaříme v osolené vodě za stálého míchání do měkka, scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme, nakrájíme na kostičky (přes salátovou mřížku) a přidáme k těstovinám. Cibuli oloupeme, nakrájíme na kostičky, dozlatova na sádle osmahneme, přidáme papriku a přidáme k flekům s bramborami. Směs osolíme, ev. přidáme rozškvařenou slaninu.

Podáváme s kyselou okurkou nebo jinou zeleninou.

Brambory zbyly od oběda: u Macůrků

Příspěvek byl publikován v rubrice Bezmasá jídla. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

7 komentářů: (331) Grenadýrmarš

  1. adela.adale napsal:

    Mňam, grenadýrmarš miluju. Dělám stejně, jen papriky víc (jsem odchovaná maďarskou kuchyní a dávala bych ji i do buchet 🙂 ).

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..