(369) Králík na černo

1 větší králík celý
1 cibule
divoké koření – celý pepř, nové koření, tymián, bobkový list
kousek špeku
sůl
1 sklenici švestkových povidel
1 bal. perníku na strouhání
1 bal loupaných mandlí
1 bal rozinek

Králíka omyjeme a naporcujeme. Všechny imgredience až po sůl dáme do velkého hrnce zalijeme vodou a necháme vařit až je maso měkké.
Maso vyndáme, vývar přecedíme a vrátíme do hrnce. Přidáme švestková povidla a nešetříme jimi, rozvaříme, přidáme nastruhaný perník (pokud neseženete ten originál na strouhání – v Kauflandu mají perníkové pláty, 2 balíčky na 4 l omáčky a nemusíte ho ani strouhat). Nakonec přidáme rozinky a oloupané mandle (ty já nedávám) a dochutíme solí ev. šťávou z citronu.

Podáváme s houskovým knedlíkem nebo s krupicovým svítkem, moje děti to baštily i s vánočkou.

Autorka receptu: Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Babiččiny recepty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

9 komentářů: (369) Králík na černo

  1. Devětapadesátka napsal:

    Ježkovy zraky, Ty s těma inženýrama nepřestaneš provokovat, co? Králíka na černo dělala manželova babička, byl nepřekonatelný. Jak ho dělala, nevím, ale v omáčce byly sušené švestky, ořechy, mandle a kostičky mrkve. Mohla jsem se ujíst. No co se dá dělat – nejsou inženýři, není babička a tak suším hubu.

  2. Katyp50 napsal:

    Tak tohle pro mne nikdy! Jedla jsem jednou podobným způsobem připraveného kapra – maminka se rozhodla experimentovat o Vánocích. Další 2 dny jsem nebyla schopná pozřít cokoli jiného. I mateřské mléko šlo ven.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..