4 – 5 středních brambor
1 větší cibule
3 – 5 paprikových lusků (bílá pro chuť, kapie pro barvu, množství podle velikosti)
1 malá mrkev
lžíce sladké papriky
sůl
sekaná chilli paprička podle chuti
trochu smetany, nebo zakysky
olej, nebo sádlo
Na tuku zpěním nadrobno nakrájenou cibuli a jemně nastrouhanou mrkev, vmíchám sladkou papriku, přihodím papriky nakrájené na malinké kostičky, zaleju trochou vody a dusím, než nakrájím na malé kostky brambory. Ty vložím do základu, doliju potřebným množstvím vody, osolím a vařím dokud nejsou brambory takové, jaké máme rádi. V posledních cca dvou minutách přidávám chilli.
Hotové stáhnu z ohně a jednou – dvakrát bzíknu ponorákem v hrnci, čímž zahustím. Od tohoto momentu je polévka vhodná ku konzumaci a vegetariáni s její přípravou končí. Požitkáři navíc vmíchají smetanu či zakysanku podle chuti. Gurmáni a nenažranci mohou přidat opečená kolečka klobásy.
Naýšením množství brambor vznikne výživný eintopf pro potřeby nasycení regimentu, při téměř nezvýšených nákladech.
Můj zeť tvrdí, že kvůli tomuto jídlu z bezpočtu možností zvolil naší prvorozenou. Tož hlídejte si dorostenky a dobrou chuť!
P.S.: Hladová puberťačka se odmítla příliš zdržovat focením, aby jí nevystydlo.
Tak tu máme jednu leteckou se stínem. Ale chutná líp, než vypadá…
Recept poslala: BOY
Polívečka vypadá velice jedle a ani se mladé nedivím, taky bych se nezdržovala focením a raději si rychle dopřála dobrůtku