(371) Bramborová polévka na paprice

4 – 5 středních brambor
1 větší cibule
3 – 5 paprikových lusků (bílá pro chuť, kapie pro barvu, množství podle velikosti)
1 malá mrkev
lžíce sladké papriky
sůl
sekaná chilli paprička podle chuti
trochu smetany, nebo zakysky
olej, nebo sádlo

Na tuku zpěním nadrobno nakrájenou cibuli a jemně nastrouhanou mrkev, vmíchám sladkou papriku, přihodím papriky nakrájené na malinké kostičky, zaleju trochou vody a dusím, než nakrájím na malé kostky brambory. Ty vložím do základu, doliju potřebným množstvím vody, osolím a vařím dokud nejsou brambory takové, jaké máme rádi. V posledních cca dvou minutách přidávám chilli.

Hotové stáhnu z ohně a jednou – dvakrát bzíknu ponorákem v hrnci, čímž zahustím. Od tohoto momentu je polévka vhodná ku konzumaci a vegetariáni s její přípravou končí. Požitkáři navíc vmíchají smetanu či zakysanku podle chuti. Gurmáni a nenažranci mohou přidat opečená kolečka klobásy.

Naýšením množství brambor vznikne výživný eintopf pro potřeby nasycení regimentu, při téměř nezvýšených nákladech.

Můj zeť tvrdí, že kvůli tomuto jídlu z bezpočtu možností zvolil naší prvorozenou. Tož hlídejte si dorostenky a dobrou chuť!

P.S.: Hladová puberťačka se odmítla příliš zdržovat focením, aby jí nevystydlo.
Tak tu máme jednu leteckou se  stínem. Ale chutná líp, než vypadá…

Recept poslala: BOY

Příspěvek byl publikován v rubrice Polévky a nápoje. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Jeden komentář: (371) Bramborová polévka na paprice

  1. Jiřina napsal:

    Polívečka vypadá velice jedle a ani se mladé nedivím, taky bych se nezdržovala focením a raději si rychle dopřála dobrůtku

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..