(382) Václavkový guláš

Václavky – kolik máme, tolik dáme
2  cibule střední vel.
3 papriky
3 rajčata
1 lžíce sladké papriky
1 lžička drc. kmínu
česnek a majoránka podle chuti
sádlo
divoké koření
podle nálady chilli a sůl, samozřejmě 

Václavky uvaříme v osolené vodě s divokým kořením. 25 minut stačí. Mezi tím zpěníme na sádle cibuli, přidáme sladkou papriku, pak ostatní zeleninu, zasmahneme, přidáme vývar z hub a povaříme, na posledních pár minut přihodíme houby. Nakonec ochutíme trochou utřeného česneku a promnuté majoránky.

Kdo chce, může zahustit jak zvyklost velí, já postavila tyčák na dno hrnce a párkrát bzíkla. Jen tolik, aby omáčka nebyla průhledná.

Houby jsem nechala v celku i s částí třeňů – byly mladé, poměrně malé a křehké.
Neudělejte chybu jako já a z vývaru vylovte koření
Z uvedeného množství vyšly čtyři mírně nadstandardní porce.

Recept poslala: BOY

Příspěvek byl publikován v rubrice Bezmasá jídla. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

3 komentáře: (382) Václavkový guláš

  1. jarybarka napsal:

    Vypadá to moc pěkně.Já furt neměla odvahu ty václavky vařit a to tu rostly z každého pařezu. Teď už jsou přerostlé a rozplizlé.

  2. Jiřina napsal:

    Děvčátka, ještě že jste tady a dáváte krásné fotečky a receptíky. Nezávidím, ale jen tiše obdivuji.:)

  3. hrabeboto napsal:

    Mladé václavky jsou dobré. Jen mírně sládnou ale koření to jistí.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..