(384) Rychlá večeře k zapečení

0,5 kg mletého masa
4 větší papriky
pepř
sůl
2 velké cibule
sýr na strouhání
olej
housky nebo bulky
Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Zpěníme na sádle nebo oleji, přidáme mleté maso a dusíme spolu s nakrájenými paprikami asi 1/2 hodiny. Osolíme a dochutíme trochou pepře.
Housky rozkrojíme napůl, a na každou polovinu naneseme asi 1 cm silnou vrstvu masové směsi.
Zasypeme sýrem, naskládáme na pečící papír a dáme do trouby zapéct. Pokud máme mikrovlnku, stačí cca 2 minuty.

Autorka receptu: Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

7 komentářů: (384) Rychlá večeře k zapečení

  1. hrabeboto napsal:

    Tyto rychlé chuťovky milujeme. Nestačí ani vychladnout.

  2. Katyp50 napsal:

    Nevím, zda jsem to sem už nepsala, abych se neopakovala.
    Já dělávala kdysi moc ráda plněné rohlíky.
    To se tak jeden rohlíček rozpůlil, vydlabal se vnitřek a obě lodičky se vytřely máslem. Pak se tam nacpalo, co bylo po ruce. Směs na topinky, nasekaná šunka+sýr, tuňák utřený s trochou tvarohu a ochucený cibulkou, několik druhů sýra (v tom případě jsem máslem nevytírala), paštika……… prostě cokoliv. Navrch se daly kousky nějaké zeleninky – třeba plátky rajčat, papriky….. pak se to jednoduše přiklopilo, vrch se potřel máslem a na pečpapíru v troubě se to krásně zapeklo. Taky nikdy nic nezbylo.
    A to vydlabané jsem nechala usušit, rozdrtila v rukou a pak použila jako strouhanku např. do karbošů apod.

  3. Jiřina napsal:

    Bulky vypadají moc pěkně, určitě vyzkouším. Letos jsem měla dost velkou úrodu paprik, ale všechny byly zelené/ale semínka jsem měla všechna z kapií červených/.Protože mám ještě dost sklenic s čalamádou, tak jsem je všechny nasekala v sekáčku z tyčového mixeru a zamrazila. Na obrázku byly použity papriky červené, to by snad nemělo vadit.
    Ráda bych věděla, proč se mi urodí vždy papriky zelené, ale semena jsou červená-kapie.
    Papriky jsou krásné silné, ale všechny zelené.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..