(426) Jehněčí na másle a česneku

1 kg jehněčího masa (plecko nebo kýta)
10 stroužků česneku
máslo,
trochu oleje
sůl

Jehněčí maso vykostíme (pokud není bez kostí), odblaníme, potřeme česnekem (hodně) a osolíme.  Pečeme na másle s trochou oleje, podlité vařící vodou.
Maso je měkké za cca 1 hodinu, podáváme s bramborem, br.kaší nebo jako já s bramborovým knedlíkem.

Autorka jednoduchého receptu: Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

21 komentářů: (426) Jehněčí na másle a česneku

  1. Haderach Kwisatz napsal:

    A kde je špenááááááááááááááááááát? 🙂 🙂 🙂

  2. Devětapadesátka napsal:

    Jó, jehněčí můžu, k tomu jen na másle orestovaný listový špenát a šly by k tomu i noky z odpalovaného těsta ?

  3. Katyp50 napsal:

    Špenáááááááát a jehněčí patří zákonitě k sobě! Miluju obojí.

  4. blahovka.h napsal:

    Co mi to děláte? Jehněčí miluju, ale bohužel z rodiny jen já. A tak se ho koukám nacpat každý rok v Řecku. A pak zase čekám na další dovču. Představuji si k němu mangold s medvědím česnekem a asi zkratuji (jestli to jde) klábosnici, už to v ní čvachtá :-).

  5. Vera M. napsal:

    Já jsem měla na dovče jehněčí kolínko celé sama pro sebe, heč heč heč. To teda byl svátek svátkůůůů (Zajímavé, že máme podobné chutě)

    • kveta.batkova napsal:

      V Řecku jsem si také dala jehněčí kolínko s hranolky, bylo to luxusní, ale už je to nejméně 5 let. Naposledy jsem ho jedla jenom se špenátem v pražské restauraci Na Poříčí u známého šéfkuchaře, kam jsem dostala voucher od dětí k narozeninám. Bylo to také moc dobré, ale já bych za tu cenu si to sama nikdy nedovolila – nejlevnější sedmička vína 645 korun.

      • Devětapadesátka napsal:

        Nevaří tam špatně, ale ceny jsou přemrštěný. Chodivala jsem tam na pracovní snídaně nebo obědy, jednou se nám tam stalo, že kobliha byla plesnivá. Řekla bych, že kuchař, který to tam vedl, je teď víc mediální hvězda. Nemám ho ráda, je tu spousta jiných, daleko lepších, kteří si nemyslí, že vědí všechno nejlíp.

  6. Vera M. napsal:

    Děcka, pamatujete? Celá jehněčí plec stála před r. 89 29 Kč kilo. A v Ostravě Porubě nad Alsákem v řeznictví tam stále ty plece visely. Já jsem se jich napekla…

  7. Vera M. napsal:

    Ono se to nedá nějak pomerovat, jsou jiné náklady větší a člověku pak nezbývá na to ostatni, co dříve . Nebyly banány , bylo jehneci Atd . Taky ne všude a jednalo se jen o rok 1988. Jinak v reznictvi visel Bucek Bucek Bucek

    • Haderach Kwisatz napsal:

      Jasne. Dneska jsou nasobne vyssi vydaje za bydleni. Ale jidlo je vlastne levnejsi 🙁

      • BOYE napsal:

        Když dojde na tohle sovnávání, je dobré od čistýho odečíst částku, kterou zaplatit musíš a muselas i za komárů. Tedy bydlení. Ne hypotéky, ne půjčky – to je nadstavba a platba za komfort. Pak zůstává ta částka, ze které lze porovnat cenu jídla. Nevim, jak to vychází, nepřepočítávám procentuálně. V celkové částce JE jídlo levnější zcela nepochybně.
        Jsem si vzpomněla: V říjnu 89 jsme prodali auto s papírama a v cajku za šest tisíc. Tentýž měsíc jsme koupili z druhý ruky zánovní „věž“ Sharp za šestnáct tisíc… Haha.

  8. BOYE napsal:

    Protože jsme měli vždycky kamarády po celým světě, vedly se řeči na téma levné – drahé dost často. Moje máma zavedla jedno převodní pravidlo, kterýmu rozuměl každý: Jak dlouho musíš pracovat na to či ono. A je jedno, v jakým zřízení, v jaký politický situaci. Prostě, kolik sádla vypotíš a co si za to dáš…

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..