(428) Kanec se šípkovou

1 kg kance (kýta, plecko nebo kotletky)
slanina
kořenová zelenina
divoké koření
sádlo
šípkový protlak nebo marmeláda
sůl
cukr
citron
Maso prošpikojeme slaninkou, osolíme, posypeme strouhanou zeleninoua kořením, přidáme kousek sádla adáme upéct.
Když je maso měkké, vyndáme je, očitíme od zeleniny (tu vmícháme do výpeku).
Do výpeku přilijeme trochu vařící vody, aby bylo omáčky dostatek, a vše rozmixujeme.
Do rozmixované omáčky přidáme šípkovou marmeládu, trochu citronové šťávy (nemusí být) a dosladíme podle chuti cukrem. Můžeme lehce zahustit světlou jíškou.
Podáváme s houskovým knedlíkem nebo krupicovým svítkem.

Recept vyzkoušela: Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..