(429) Jogurtové kynuté těsto

1 šálek bílého jogurtu  (já dávám zorbu)
1/2 šálku oleje
1 lžička soli
1 lžička cukru
3 šálky hladké mouky
10 g suché droždí 

Droždí smícháme s moukou solí a cukrem. Vmícháme olej a jogurt pokojové teploty. Vypracujeme těsto a necháme v teple 1 hodinu kynout.
Těsto použijeme na pizzu nebo jablečný závin,skořicové šneky …..těsto  je univerzální.

Recept i s fotografickou kompozicí poslala: Jarybarka

Příspěvek byl publikován v rubrice Babiččiny recepty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

2 komentáře: (429) Jogurtové kynuté těsto

  1. Jiřina napsal:

    Ten skořicový věnec je nádherný, má krásnou zlatavou barvu, dobrůtka a těsto super univerzální, moc se mi líbí 🙂

  2. IvaC napsal:

    Jenom jak dělám pizzu já: nerada dělám kynuté těsto, proto dělám těsto z 1 jogurt, 2 kelímky od toho jogurtu polohr.mouky, 1/2 prdopeče, 1 vejce,sůl – mírně odpočinout a potom rozválet,atd. Péci při 180C 20-30 min.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..